Danimarka 1. Lig ekiplerinden Aalborg, resmi internet sitesinden Litvanyalı golcüsü Lukas Spalvis’in Sporting Lisbon’a transfer olduğunu açıkladı.

Sporting Lizbon, 21 yaşındaki forvet için 1 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Yapılan anlaşma sezon sonundan itibaren geçerli olacak.

Sezon sonuna kadar eski takımı Aalborg’da kiralık forma giyecek olan Spalvis, kulübün resmi internet sitesine transfer ile ilgili yaptığı açıklamada,”Herkes Aalborg’da ne kadar mutlu olduğumu biliyor ve beni buradan ayırmak için ortada oldukça özel bir teklif olması gerekiyordu. Gelen başka teklifler de vardı ancak Sporting Lisbon benim için rüya gibi bir seçenekti. Her şey çözüme kavuştuğu için çok mutluyum.” ifadelerini kullanarak transferinden duyduğu memnuniyeti dile geitrdi.

Yapılan açıklamada, Sporting Lisbon’un oyuncunun bonservisi için Danimarka ekibine ne kadar ödeyeceği belirtilmezken geçmiş dönemde çıkan haberlerde iki kulübün yaklaşık 2 milyon euroya anlaştığı iddia edilmişti.

Litvanya ve Danimarka basınında yer alan haberlere göre Galatasaray’ın devre arası transfer döneminde ciddi şekilde ilgilendiği Lukas Spalvis, Aalborg formasıyla çıktığı toplam 50 maçta 26 kez, ülkesi Litvanya formasıyla çıktığı 10 maçta ise 2 kez ağları sarsmayı başarmıştı. 21 yaşındaki Litvanyalı golcü bu sezon Aalborg formasıyla 17 maçta attığı 14 golle Danimarka 1. Ligi’nin en çok gol atan oyuncusu konumunda bulunuyor.