Nou Camp Stadı'ndaki kulüp binasında yapılan imza töreninde, milli  futbolcu Arda Turan, kendisini 5 yıllığına Barcelona'ya bağlayan resmi sözleşmeye imza attı. 

Barcelona, milli futbolcu için Atletico Madrid'e 34 milyon avro  bonservis bedeli ödeyecek. Sözleşmede yer alan özel maddelerin gerçekleşmesi halinde ödenecek tutar 41 milyon avroya çıkacak.

Kendisini Barcelona'lı yapan sözleşmeyi imzaladıktan sonra basın mensuplarının karşısına geçen Arda Turan, Türk ve İspanyol basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sözlerine Atletico Madrid kulübüne teşekkür ederek başlarken, "Öncelikle Atletico Madrid kulübüne, başkanına, Simeone'ye ve takm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ben burdaysam onların payı çok büyüktür. Ayrıca Atletico Madrid taraftarına da teşekkür ederim. Dünyanın en büyük kulübünde olduğum için buradayım. Kulübün sloganı, 'bir kulüpten daha fazlası' ben de daha fazlası için buradayım. Burada olmamda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım burada da kupalar kazanırım" dedi.

"KİRALIK GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Kiralık tekliflerine teşekkür eden Arda, "Gelen kiralama teklifleri için teşekkür ediyorum. Ne Barcelona'nın ne de benim böyle bir düşüncemiz yok. 6 aylık süreçte fiziğime, kültürüme katkı yapacağım. Kendimi geliştireceğim. Arda Turan: "Burak'la Selçuk'la sürekli görüşüyoruz. Gökhan Gönül, Caner Erkin aradı. İsmail Köybaşı, Ümit Karan, Hakan Şükür... çok arayan oldu." dedi.

Hayatı boyunca olmak istediği yerde olduğunu vurgulayan Arda, "Barcelona kulübünün büyüklüğünü ve sadece futbol kulübü olmadığını biliyorum. Beni yakından tanıyan arkadaşlarım bilirler, Barcelona'ya hep bir yakınlık hissettim. Hayatımda boyunca en çok olmak istediğim yerdeyim" diye konuştu.

"KONU BARCELONA İSE..."

Birçok teklif aldığını ancak Barcelona için hepsini geri çevirdiğini söyleyen milli futbolcumuz, "Birçok teklif vardı ama konu Barcelona ise bütün teklifleri geriye atıyorsunuz. 6 aylık süre çabuk geçecektir. Sonunda Barcelona forması varsa bu önemli değil. Beklemek kolay değil ama 6 ay çalışıp forma şansı bekleyeceğim" şeklinde konuştu.

"KİMSE XAVI OLAMAZ"

Barcelona'dan ayrılan Xavi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Arda Turan, "Hayat boyunca kimse Xavi'nin sorumluluğunu taşıyamaz. Ben farklı bir futbolcuyum. Çok özel ve güzel şeyler yapmaya geldim. Kimse bir Xavi olamaz, o çok özel bir oyuncu. Xavi her futbolseverin idolüdür Kimse onun gibi olamaz" dedi.

"LUIS ENRIQUE 'HOŞGELDİN' DEDİ"

Transferi sonrası Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin kendisini aradığını belirten Arda, "Luis Enrique beni aradı ve 'hoşgeldin' dedi. Beni çok mutlu eden bir telefondu. Takımın patronu o ve onun beni çağırması çok güzeldi. Simeone ise benim için çok ayrı. Benim gelişimimde payı çok fazladır. İkisini kıyaslamayamam çünkü daha Luis Enrique ile çalışmadım" ifadelerini kullandı.

"BENİM İDOLÜM INIESTA"

Yeni takım arkadaşları Messi ve Iniesta ile ilgili de değerlendirmede bulunan milli futbolcumuz, "Messi dünyanın en iyi oyuncusu ancak Iniesta her zaman benim için idol olmuştur. Ben en iyi şekilde çalışıp, Barcelona'nın kazanacağı başarılara katkıda bulunmak istiyorum. Hangi pozisyonda oynadığım önemli değil. Daha önce Atletico Madrid'de de orta sahanın her pozisyonunda oynadım" şeklinde konuştu.

"BEN TOP TOPLARKEN LUIS ENRIQUE GOL ATTI"

2011 yılında Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Galatasaray-Barcelona maçında top topladığı günleri anlatan Arda Turan, "Barcelona maçında top toplarken, Luis Enrique gol atmıştı ama o gol ofsayttı. o günle ilgili bunu hatırlayabilirim. Benim için çok güzel günlerdi. Her futbolcu sahanın içinde ufakken farklı görevler almıştır. Ben de top toplarken çok keyif alıyordum. Barcelona maçında top toplayıp, o gün de Luis Enrique'nin gol atması benim için ilginç bir hikaye benim için" dedi.

"GEÇMİŞTE DE GELECEKTE DE MESSI..."

Yeni takım arkadaşı Lionel Messi'nin, tarihin en iyi futbolcusu olduğunu da belirten Arda, ""Cristiano Ronaldo dünyanın en iyi oyuncularından birisi ama Messi çok özel bir oyuncu. Daha fazla takıma yönelik. Sadece günümüzün değil tarihin en iyi oyuncusu. Benim için geçmişte de gelecekte de kimse bir Messi olmayacak" diye konuştu

FORMA NUMARASI NE OLACAK?

Son olarak günlerdir konuşulan, hangi numaralı formayı giyeceği konusuna da açıklık getiren Arda, "Forma numarası benim için önemli değüil. Önemli olan Barcelona arması ve forması. Forma numarası için takım arkadaşlarımla da görüşüldükten sonra karar vereceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.