İspanya'nın prestijli gazeteleri El Pais ve El Mundo bugünkü spor sayfalarında Arda Turan'ı ön plana çıkardılar. Arda'ya ''Futbolun Muhammed Ali'si'' benzetmesi yapan El Pais, Barcelona karşısında Atletico Madrid'in en iyi gol fırsatlarını Arda ile yakaldığını ve Türk futbolcunun yaptığı güzel hareketlerle iz bırakarak sahadan ayrıldığını yazdı.

Arda'nın geçtiğimiz perşembe günkü antrenma, üzerinde Muhammed Ali'nin resminin olduğu bir üst kıyafetle geldiğini ve birçok müslüman sporcu gibi saha içinde ve dışında Muhammed Ali'yi kendisine ikon aldığını kaydeden İspanyol gazetesi, Arda'nın maçtaki hareketleriyle dünyaca ünlü boksörün ''kelebek gibi uçar, arı gibi sokarım'' sözünü hatırlattığını ifade etti. El Pais, Türk futbolcunun, Atletico Madrid'de fizik gücünü artırdığı, daha azimli olduğunu ve büyük maçlarda ''fark yaratan isim olarak öne çıktığını'' yazdı.

EL MUNDO: ATLETICO ARDA'YLA DAHA GÜZEL

Arda'yı bir "dahi" olarak tanımlayan El Mundo gazetesi de "Arda oynadığı zaman Atletico Madrid çok daha farklı, daha güzel'' yorumunda bulundu.

Arda'nın çok doğal, ailesi ve arkadaşlarıyla çevrili bir hayatı olan, iyiliksever, küçük şeylerle mutlu olan bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan yazının yer aldığı El Mundo, Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone'nin Türk futbolcu için söylediği, ''Bizi farklı kılan bir futbolcu'' sözünü başlığına çıkardı. Ayrıca, 2011 Mayıs ayında Atletico Madrid menajerlerinin Arda'yı transfer etmek için İstanbul'a gittiklerinde yaptıkları ilk görüşmede yaşadıkları ayrıntı da "Bizi bir eve götürdüler ve birkaç dakika sonra bir kamyonet geldi, evin arka kapısına park etti. Kamyonetten Arda çıktı. Bu az rastlanan bir olaydı" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan El Mundo Deportivo gazetesi maçtan önce Arda ile yaptığı röportajı hatırlatarak, ''Arda sözünü tuttu. Atletico'nun en iyisiydi'' ifadesini başlığına çıkardı. Arda'nın büyük maçlarda takımında daha fazla sorumluluk istediğini savunan İspanyol spor gazetesi, ''Barcelona maçında Atletico'nun en iyi ataklarında, pasları, top tutuşu ve küçük ayrıntılarıyla Arda başaktördü'' diye yazdı. Arda'nın maç sonunda Barcelonalı Lionel Messi ile forma değiştirdiği ana da vurgu yapan gazete, ''Büyük bir maça imza atan Türk futbolcu. 'Başka dünyalı' ve 'Dünyanın en iyi futbolcusu' dediği Messi ile formasını değiştirdi. İkilinin maç sonundaki kısa konuşmasında kahkaha eksik olmadı'' ifadelerini kullandı.