UEFA’nın resmi sitesinde yayınlanan haftanın en iyi 11’ine iki İspanyol devi ambargo koydu. Real Madrid’den altı oyuncunun yer alırken, Atletico Madrid’den beş oyuncu bu onura sahip oldu.

Chelsea ’yi rövanş maçında 3-1 mağlup ederek Atletico Madrid’in finale yükselmesinde oynadığı oyun ve attığı golle büyük katkı sağlayan Arda Turan da bölgesinde en iyi oyuncu seçildi.

Şampiyonlar Ligi finalinde oynayacak ilk Türk oyuncu olacak yıldız futbolcu, 2010-2011'de bir Türk oyuncuya ödenen en yüksek bonservis (12 milyon Euro) bedeliyle İspanya'nın yolunu tutmuştu.

3 sezondur Atletico Madrid forması giyen Arda Turan, 129 resmi maçta 19 gol atarken, 26 asist yaptı. Atletico Madrid, yıldız futbolcunun sözleşmesini 2017'ye kadar uzatmış, serbest kalma ücretini de 41 milyon euro olarak belirlemişti. 

İşte ilk 11:

Courtois (Atletico Madrid), Juanfran (Atletico Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Pepe (Real Madrid), Filipe Luis (Atletico Madrid), Luka Modric (Real Madrid), Arda Turan (Atletico Madrid), Angel Di Maria (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Diego Costa (Atletico Madrid), Gareth Bale (Real Madrid).