Camp Nou'da oynanan ve büyük bir çekişmeye sahne olan maç, 1-1 eşitlikle sona erdi ve Atletico Madrid şampiyonluğunu ilan etti.

Karşılaşmanın 17. dakikasında Diego Costa ve 23. dakikasında Arda Turan'ın sakatlıkları nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalması sonrasında şok yaşayan Atletico'da, Barcelona'nın 34. dakikada Alexis Sanchez ile bulduğu gol ile moraller yerle bir oldu. Mücadelenin ilk yarısını Barça, 1-0 önde tamamlarken, Atletico ikinci yarıya hızlı başladı ve 49. dakikada Diego Godin ile beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1 sona erince, A. Madrid şampiyonluğa ulaştı.

Beraberliğin ardından Atletico Madrid puanını 90 yaptı ve 87 puanlı Barcelona'nın 3 puan önünde kalmayı başararak, İspanya'nın iki devi Real Madrid ve Barcelona'nın hegamonyasını kırmayı başardı. Kırmızı-beyazlı ekip, 1996 yılından sonra ilk kez şampiyon oldu.

Kulübümüzden açıklama: "Arda'yı kutluyoruz"

Galatasarayımızın İspanya'daki elçisi Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid'in İspanya La Liga Şampiyonluğu'nu kutlarken, bu büyük başarıda üstün performansı ile büyük katkısı olan Sevgili Arda Turan'ı bir kez daha yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.