Nemanja Vidic kulüp web sitesinde yayımladığı açıklamada "Sezon sonunda yoluma başka yerde devam etmeye karar verdim" dedi. Kulübüyle sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 32 yaşındaki futbolcu, İngiltere'deki başka bir kulüpte forma giymek istemiyor:

"Burada oynamak istediğim tek kulüp Manchester United'dı. Bu kadar uzun süre bu kulübün bir parçası olduğum için kendimi şanslı sayıyorum. Önümde birkaç seçenek var, kendim ve ailem için doğru olanı seçeceğim."

Galatasaray da ilgileniyor

Bosman kurallarına göre Vidic, İngiltere dışındaki kulüplerle pazarlık yapma hakkına sahip. Inter'in deneyimli futbolcuyla ilgilendiği yönünde söylentiler var. Vidic'in adı geçen ay Galatasaray ile de anılmıştı. Sarı - kırmızılı ekibin bonservisi elinde olan tecrübeli savunma oyuncusu için yeniden nabız yoklayabileceği belirtildi. 

Vidic, 2005 sonunda Spartak Moskova'dan Manchester United'a transfer oldu. 284 maçta İngiliz takımının formasını giydi. Sırp savunma oyuncusu United'ın 2009 ve 2011'de Barcelona'ya yenildiği UEFA Şampiyonlar Ligi finallerinde oynadı.

Kulübün Premier League'deki 20'nci şampiyonluğunda, geçen yıl, takımın kaptanıydı. Bu, Vidic'in United'da kazandığı beşinci lig şampiyonluğuydu.  Ancak geçen sezon dizindeki sakatlık nedeniye sadece 19 lig maçına çıkabildi. Vidic 2011'de dizinden sakatlanmış ve iki ameliyat geçirmişti.