İngiliz basınında yer alan haberde, Katalan ekibinin Atletico Madrid'i Nou Camp'ta mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etmesi durumunda alışılagelmiş coşkulu bir kutlama yapmayacağı iddia edildi.

Oldukça çalkantılı bir sezon geçiren ve arka arkaya başarısız sonuçlar alan Barcelona'da futbolcu, teknik heyet, yöneticiler ve taraftarların La Liga şampiyonluğundan haftalar öncesinden vazgeçtiği ve kulüp içerisinde şampiyonluk havasının olmadığı kaydedildi.

Öte yandan Barcelona forması giyen oyuncuların Atletico Madrid maçının hemen ardından milli takımlarının Dünya Kupası kamplarına dağılacak olmaları sebebiyle, kutlamalar kapsamında üstü açık otobüs ile şehir turunun atılmayacağının da altı çizildi.

ATLETICO ŞAMPİYON OLURSA...

Ayrıca aynı haberde, mizahi bir anlatım ile Atletico Madrid'in de kutlama yapmayacağı ancak bunun sebebinin ise Nou Camp'ta konuk takıma ayrılan bilet sayısının yalnızca 447 olması gösterildi.

Atletico Madrid'in 18 yıllık bir aranın ardından şampiyonluğunu ilan etmesi halinde 48 saatlik bir kutlama planının olduğu ve adeta İspanya'nın uyutulmayacağı belirtildi. Madrid ekibi en son La Liga şampiyonluğuna 1995-1996 sezonunda ulaşmıştı.

Sporx