FIFA Disiplin Kurulu, uluslararası transfer ile 18 yaş altındaki oyuncuların kayıt ve tesciliyle ilgili kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle Barcelona Kulübü ve İspanya Futbol Federasyonu'na cezalar verdi.

BARCELONA İTİRAZ EDECEK
      
Barcelona'ya, 14 ay transfer yasağı verildi. Bu durumda Katalan temsilcisi, 2015 yaz dönemine kadar iki transfer sezonunda oyuncu alım satımı gerçekleştiremeyecek. Kulüp, 305 bin sterlin para cezasına da çarptırıldı.
      
İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) da benzer kurallara uymadığı gerekçesiyle 340 bin sterlin para cezasına çarptırıldı. FIFA, ayrıca, federasyondan 18 yaş altındaki oyuncularla ilgili uluslararası futbol yönetmeliğini de FIFA mevzuatıyla uygun hale getirmesini istedi.

Bu cezanın ardından Katalan Kulübü'nün alacağı tavır büyük merak konusu...

TRANSFER LİSTESİ KABARIKTI!

Teknik direktör Tata Martino'nun, birkaç ay önce Barcelona yönetimine geniş kapsamlı bir liste sunduğu ve içinde Arda Turan'ın da yer aldığı birçok oyuncunun transferini istediği iddia edilmişti.

Ayrıca hafta sonu ligde oynanan Espanyol maçında dizinden sakatlanan kaleci Victor Valdes'in yaklaşık 7 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. Bu sakatlığın ardından, son zamanlarda adı sıkça Barcelona ile anılan Mönchengladbach'ın genç kalecisi Andre ter Stegen'in, sezon sonunda Barça forması giymesine kesin gözüyle bakılıyordu...