Brezilya ekibi Chapecoense son lig maçına çıkma kararı aldı. Uçak kazasında büyük bir bölümünü yitiren yeşil-beyazlı ekipten, ligdeki son maçına çıkması istendi. Copa Sudamericana final maçı için Kolombiya’ya giden uçağın düşmesi sonucunda, 75 kişi hayatını kaybetmişti, takımın büyük bölümü bu kazada ölmüştü.

Chapecoense As Başkanı Ivan Tozzo, kulübün stadı Arena Conda’da düzenlediği basın toplantısında Brezilya Futbol Federasyonu ile aralarında geçen diyaloğu açıkladı. Tozzo, federasyonun kendilerinden, Serie A’daki son maçları olan Atletico Mineiro karşılaşmasına çıkmalarını talep ettiğini açıkladı.

VEDA MAÇI NİTELİĞİNDE DÜŞÜNÜLDÜ

Yaşanan kazaya ve büyük üzüntüye rağmen federasyonun böyle bir öneride bulunması kamuoyunda şaşkınlık yaratsa da, kulüp bu isteği geri çevirmedi. Brezilya takımının uçak seyahatine katılmayan futbolcuları ve genç takımdan oyuncularıyla 11 Aralık’taki sezonun son maçına çıkmasına karar verildi.

MINEIRO OYNAMAYA KARŞI ÇIKTI

Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Marco Del Nero’ya ellerinde yeterli oyuncu kalmadığını aktaran Tozzo, genç takımlar destekli bir kadroyla takviyeli bu maça çıkabileceklerini aktardı. Bunun yaşanan faciada hayatını yitirenlere bir veda niteliği taşıyacağını belirtti. Atletico Mineiro Kulübü ise bir açıklama yayınlayarak bu maçın oynanmasına karşı olduğunu duyurdu ve iptalini istedi.

‘İNSANİ AÇIDAN DOĞRU DEĞİL’

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Brezilya futbolunun şu an ihtiyacı olan şey, anmalar için gerekli saygının gösterilmesidir. İnsani açıdan bakıldığında bu maçın oynanmasını doğru bulmuyoruz. Yaşanan olayların ışığında bunun kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz. Şu aşamada önceliğimiz, yakınlarını kaybeden aileleri desteklemek olmalı”. (Skorer)