İsveçli golcü Zlatan Ibrahimovic'in sakatlığı nedeniyle oynamadığı  maçta PSG'ye galibiyeti getiren golleri Blaise Matuidi ve Ezequiel Lavezzi attı.  Ev sahibi ekibin tek golü Anthony Mounier'den geldi. PSG bu galibiyetle puanını  80'e çıkararak en yakın rakibi Olympique Lyon'un 8 puan önünde bitime bir hafta  kala art arda 3. olmak üzere 5. şampiyonluğuna ulaştı.
 
Olympique Lyon, sahasında Bordeaux ile Nabil Fekir ve Enzo  Crivelli'nin karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kalarak ligi 2. sırada tamamlamayı garantiledi ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde  etti.
 
Lig üçüncülüğü mücadelesi veren Monaco, Olympique Marsilya ve  Saint-Etienne, 37. hafta maçlarından galibiyetle ayrıldı. Monaco'nun sahasında  Metz'i 2-0, Olympique Marsilya'nın deplasmanda Lille'i 4-0 yendiği haftada, milli  futbolcu Mevlüt Erdinç'in forma giymediği karşılaşmada Saint-Etienne ise Evian  deplasmanından 2-1'lik galibiyetle döndü. Bu sonuçların ardından Monaco 68 puanla  Olympique Marsilya ve Saint-Etienne'in 2'şer puan önünde üçüncülükteki yerini  korudu. Fransa'da Şampiyonlar Ligi'ne eleme turundan katılacak lig üçüncüsü, son  hafta oynanacak maçların ardından belirlenecek.
 
Evian ise sahasında aldığı Saint-Etienne mağlubiyetinin ardından 37  puanda kalarak Lens ve Metz'in ardından Ligue 1'e veda eden son ekip oldu. Futbolcumuz Dany, kiralık olarak Evian'da forma giyiyordu. 
 
Gol krallığı 
 
Gol krallığı yarışında, Olympique Lyon'dan Alexandre Lacazette 27  golle ilk sırada yer aldı. Lacazette'i, 21 golle Olympique Marsilya'dan Andre-Pierre Gignac ve 19  golle PSG'den Zlatan Ibrahimovic takip etti.