İngiltere 1. Lig ekiplerinden Peterborough United'da forma giyen, fiziksel özellikleri ve yetenekleri nedeniyle taraftarlar tarafından 'Türk Messi' olarak çağırılan Erhun Öztümer, geçirdiği sakatlık nedeniyle sahalardan ayrı kaldığı 2 ayın ardından ilk maçına çıktı ve Peterborough yerel basınında gündem oldu.

Charlton altyapısında yetiştikten sonra Türkiye'de kısa bir dönem takım bulmaya çalışan, ardından İngiltere'de önce yarı profesyonel lig takımlarındna Dulwich Hamlet'e, sezon başında da Peterborough United'a imza atan 23 yaşındaki oyuncu, sakatlığının ardından geri dönmenin sevincini yaşadı.

"BENİM İÇİN BİR RÜYA GERÇEK OLDU"

Uzun süre sonra sahalara adım atmanın gururunu yaşadığını kaydeden Erhun, "Buraya imza atmak benim için bir rüyanın gerçek olmasıydı ve sezon öncesinde de gerçekten iyi işler başarmıştım. Oynama zamanımın gelmesini bekliyordum. Benim için çok duygusaldı. Değişiklik tabelasında 10 numarayı gördüğüm an inanılmazdı" ifadelerini kullandı.

Kendisini 'Messi' olarak çağıran taraftarlara da teşekkür eden yetenekli oyuncu, "Taraftarlar inanılmaz. Benim sahaya çıkmam için sabır ile beklediler ve benim oynamamı iple çektiklerini hissettim. Tekrar sahaya çıkarak, yeniden oynamak için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

Kıbrıslı bir ailenin çocuğu olan 1.60 boyundaki Erhun Öztümer, İngiltere'nin en kısa oyuncularından biri olarak gösteriliyor. Geçtiğimiz 2 sezonda 60'a yakın kez ağları havalandıran 1991 doğumlu isim, gelecek dönemde İngiltere 1. Ligi'ne damgasını vurabilir.