Başkent Roma'da teknik direktörler ve hakemlerin katıldığı bir seminerde açıklamada bulunan Mancini, "Bir İtalyan oyuncu, İtalya'da doğmayan birine göre milli takımda oynamayı daha çok hak ediyor. Ailesinde İtalyan da olsa bana göre hak etmiyordur. Bu benim fikrim ve tartışılabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Roberto Mancini, geçen yıl Brezilya'da Dünya Kupası zaferi yaşayan Almanya Milli Takımı'ndaki oyuncular arasında yabancı kökenliler olduğunu ancak hepsinin Almanya doğumlu olduğunu ifade etti.

Conte'den Mancini'ye cevap

İtalya Milli Takımı'nın ilerleyen günlerde Bulgaristan ve İngiltere ile yapacağı maçların aday kadrolarına Sampdoria'nın Brezilya kökenli oyuncusu Eder ile Palermo'nun Arjantin kökenli futbolcusu Franco Vazquez'in çağrılmasını takiben yaptığı açıklamayla dikkati çeken Galatasaray'ın eski İtalyan çalıştırıcısı, ülkede yeni bir polemik başlattı.

"Gök Mavililer" olarak anılan İtalya Milli Takımı'nın teknik direktörü Antonio Conte, bugün kampta düzenlediği basın toplantısında, Mancini'nin kendisinin seçimlerine göndermede bulunduğu açıklamasıyla ilgili olarak, bu tarz devşirme oyuncuların çağrılması konusunda kendisinin ilk ya da son olmayacağını belirtti.

Antonio Conte, bu oyunculardan Ledesma, Paletta, Romulo, Amauri gibi isimlerin başarılı olduğunu da savunarak, "Son 736 oyuncudan 83'ünün kökeni farklıydı. Kurallar belli, tartışılabilir. Her türlü fikre saygılıyım ama ben geçmişte yapılandan daha farklı bir şey yapmadım" dedi.