Maç öncesi açıklanan Sunderland 11'indePatrick van Aanholt sol bek olarak kadroya yazıldı. Ancak mücadelenin başlamasına 15 dakikada kala teknik direktör David Moyes, Patrick van Aanholt'ı 11'den çıkardı ve yerine Jason Denayer'i yazdı.

Bu haberin takıma ulaşmasının ardından Patrick van Aanholt şaşkın gözlerle Jason Denayer'e baktı ve durumu anlamadığı yönünde bir tepki verdi. Denayer de takım arkadaşına vücut diliyle cevap verdi ve durumdan bilgisi olmadığı yönünde işaret yaptı. Van Aanholt ile Denayer arasındaki bu görüntüler İngiltere'de yayıncı kuruluş tarafından ekrana getirildi.

DAVID MOYES O KARARININ NEDENİNİ DETAYLI AÇIKLADI

David Moyes, bu değişiklikle ilgili yaptığı açıklamada, "Nedeni sağlık sebebi. Bu durumu hakeme çok geç bildirdik. Çok geç bir şeyler öğrendim. İnsanlar ısınırken sakatlanabilirler. Daha sonra 11'i değiştirmek zorunda kaldık. Jason Denayer'i oynatma kararı aldık. Javi Manquillo sol aldık, Denayer'e ise sağda görev verdik. Doğru olduğum bir karar aldık" diyerek sağlık sebebiyle ilgili bilgi vermedi.

POCHETTINO ŞAŞIRDI VE SERZENİŞTE BULUNDU



Sahaya çıkmak üzereyken yaşanan bu değişiklik hakkında Tottenham Teknik Direktörü Mauricio Pochettino'ya da bilgi verilmemesi İngiltere'de gündem oldu. Mauricio Pochettino, konuyla ilgili olarak, "Bu gerçekten çok garip. Bu durumdan son anda haberimiz oldu. Biz neredeyse sahaya çıkış tünelindeydik. Patrick van Aanholt'a ne olduğunu bilmiyorum. Sakatlık problemi meydana geldi sanırım, bir şey bilmiyorum. Son anda temsilci geldi ve bize bir değişiklik olduğunu anlattı. Bu beni şaşırttı" diye konuştu.

VAN AANHOLT KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMADI

Öte yandan Sunderland'in Tottenham'dan önce oynadığı Everton maçında kafasına darbe alan Patrick van Aanholt'ın beyin sarsıntısı geçirmesiyle endişeler olabileceği bu değişikliğin bu nedenle yapılmış olabileceği de iddia edildi.

Bu arada Patrick van Aanholt, karşılaşmanın ardından konuyla ilgili olarak yorum yapmayı reddetti.

GALATASARAY'DA SAĞ BEK OYNARKEN KRİZ ÇIKMIŞTI!



Sunderland'de yaşanan bu oyuncu değişikliği krizinin yanı sıra Denayer'in sağ bek oynaması dikkatlerden kaçmadı. Manchester City, Denayer'in geçen sezon Galatasaray'da kiralık olarak oynadığı dönemde sarı-kırmızılılara faks göndererek Belçikalı ismin sağ bek oynamaması yönünde uyarıda bulunmuştu.

Denayer'in farklı bölgede oynamasına tepki gösteren Manchester City, bu sezon başında transferin son gününde havalimanında İstanbul'a gelmeyi bekleyen Belçikalı'ya izin çıkmamış ve Denayer, Sunderland'e kiralanmıştı.