Telles'in bonservisinin alınıp alınmayacağı İtalya'da tartışma konusu olurken, teknik direktör Roberto Mancini'ye soru yöneltildi.

8.5 milyon euroluk satın alma opsiyonu için karar vermediklerini söyleyen Mancini, "Telles iyi bir futbolcu. Sadece İtalya'da deneyim kazanmasına ihtiyacı var. Harika bir yetenek. Verilmiş bir karar yok, bu konuyu sezon içinde ele alacağız" dedi.

Başkan Moratti'nin Jose Mourinho'yu takımın başına getireceği iddiaları ve bu hafta sonu Inter'in Sampdoria ile oynayacağı lig maçını izlemeye gelecek olması hakkında düşünceleri sorulurken, "Moratti kulübün yüzde 30'una sahip. Herkesi maça davet edebilir, bana göre bir problem yok. " cevabını verdi.

23 yaşındaki Alex Nicolao Telles bu sezon Inter formasını toplamda 21 kez giyerken gol atamadı, 2 asist başarısı gösterdi.

Real Madrid ve Porto'nun da radarında

Alex Telles'in menajeri Fernando Otto, Inter'den önce Paris Saint-Germain, Real Madrid ve Porto gibi kulüplerin de Brezilyalı sol beki Galatasaray'dan istediğini açıklamıştı...

Satın alma opsiyonuyla birlikte Galatasaray'dan Inter'e giden Telles'in haklarının Milano kulübü tarafından alınacağını belirten Fernando Otto; "Alex, Inter'de iyi oynuyor. Alex bana, Inter'de mutlu olduğunu söyledi. Mancini ve Sylvinho ile beraber çalıştığı için çok mutlu. İkisinden de pek çok şey öğreniyor. Mancini ile aralarındaki ilişki muhteşem. Mancini, onu Gremio'da oynarken bile takip eden biriydi zaten. Kendini daha da geliştirmek zorunda. Mesela, daha fizikli bir oyuncu olmalı. Bu konuda kendini sürekli geliştiriyor ama daha fazlası lazım." diyerek sözlerini sürdürdü.

Inter'in satın alma opsiyonuyla ilgili yorum yapan Otto; "%100 olarak Inter bunu kullanacak diyemeyiz. Şu anki emareler, Inter'in bu hakkını kullanacağı yönünde. Zamanı gelmeden ve gerçekleşmeden emin olamayız." dedi.

Fernando Otto, geçtiğimiz yaz Telles için Galatasaray'a gelen tek teklifin Inter'den olmadığını belirterek; "PSG'nin teklifini herkes duydu. Ayrıca, Real Madrid ve Porto'dan da teklifler vardı. Fakat, Galatasaray kiralama opsiyonuyla satmak istemedi. Sonrasında Mancini geldi ve Galatasaray ile kurduğu ilişkilerin de faydasıyla ikna etti, fark yarattı." sözlerini kullandı.

Kaynak: Sporx