Borussia Dortmund'da bir süredir gerçekleşmesi beklenen Mats Hummels ayrılığı resmileşti. 

Sarı-Siyahlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 27 yaşındaki yıldız oyuncunun mevcut sözleşmesinin bitiminden 12 ay önce kulüpten ayrıldığı ve 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle Bayern Münih'in oyuncusu olacağı duyuruldu.

İki kulübün bugün itibariyle transferde anlaşmaya vardığının ve futbolcunun sağlık kontrolünden geçirileceğinin belirtildiği açıklamada, Borussia Dortmund CEO'su Hans-Joachim Watzke'nin şu açıklamalarına yer verildi:

"Mats Hummels uzun bir düşünme sürecinin ardından 8.5 yıllık bir ara sonrası evi Münih'e dönmeye karar verdi. Mats Dortmund ile iki lig şampiyonluğu yaşadı. Onun kararına saygı duyuyoruz."

Açıklamada ayrıca futbolcu Mats Hummels'in de konuşmalarına yer verildi. Borussia Dortmund'da başarılarla dolu geçirdiği 8.5 yılın sonunda bu kararı vermenin kolay olmadığını belirten Hummels, "BVB formasını giymekten her zaman gurur duydum ve hala da duyuyorum. Bu yaz eski evime dönmeden önce önemli hedeflerimiz var. Bir kez daha Almanya Kupası'nı Dortmund'a getirmek ve taraftarlarımızla birlikte bu başarıyı bir festival havasında kutlamak Bunun için takım arkadaşlarım gibi her şeyimi vereceğim. Takım arkadaşlarıma, tüm teknik ekibe ve taraftarlara bu takımla geçirdiğim harika zamanlar için tüm kalbimle teşekkür ediyorum" dedi.