Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da toplanan milli takımda Kaan Ayhan'ın ardından 5 oyuncu daha aday kadrodan çıkarıldı.

Bayer Leverkusen forması giyen Ömer Toprak'ın sağ baldır (gastrocnemius) adalesindeki Tip 3A yırtığı, Hakan Çalhanoğlu'nun sol baldır (Soleus) adalesindeki Tip 3B yırtığından dolayı, Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel'in belinde fıtık (L4-5 ve L5-S1 disc herniasyonu) nedeniyle aday kadrodan çıkarıldıkları belirtildi.

Forvet oyuncuları da sakat

Açıklamada, milli takımın forvet oyuncuları Galatasaraylı Burak Yılmaz'ın ayak bileğinde bağ lezyonu ve kemik ödemi, Beşiktaşlı Mustafa Pektemek'in ise sol uyluk ön adalesinde (Quadriceps) Tip 3B yırtık sebebiyle kadrodan çıkarıldıkları kaydedildi.

Milli takımda daha önce, Schalke 04 forması giyen Kaan Ayhan da ayak baş parmak tendonunda (Hallucis Longus) tendinit olduğundan dolayı kadrodan çıkarılmıştı.

Aday kadroya dün davet edilen Fenerbahçeli kaleci Fehmi Mert Günok ve Kasımpaşa'nın hücum oyuncusu Adem Büyük'ün yanı sıra Gaziantesporlu forvet Muhammet Demir'in de dahil edildiği belirtildi.