Misimovic yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gittiği için  üzgün olmadığını belirterek, Wolfsburg'un Almanya'da başka bir kulübe vermek  istememesi üzerine Galatasaray'a gitmeye karar verdiğini ifade etti. 
 
Türkiye'de futbolcuların üzerinde çok baskı olduğunu ve bunun  Türkiye'ye gitmeden önce de bildiğini anlatan Misimovic, "Galatasaray'da daha  uzun süre kalamadığım için üzgünüm" dedi. 
 
"Ancak kaderimiz böyleymiş, kimseye gücenmiş değilim" diyen Misimovic,  Türkiye'nin ardından Rusya ve Çin'deki kariyeri sırasında da farklı deneyimler  edindiğini söyledi. 
 
Misimovic, şöyle konuştu: 
 
"Bu ülkelerde yaşayan insanlardan, onların kültüründen çok şey  öğrendim. Kariyerim boyunca yaptığım hiçbir şeyden pişmanlık duymadım. Bazı  şeyler belki daha iyi olabilirdi ancak hayatta her şey sizin istediğiniz gibi  gitmiyor. Artık hayatımda yeni bir sayfa açtım. Ailemle birlikte, doğduğum  şehirde, Münih'te yaşamaya devam edeceğim." 


 
"ANTRENÖRLÜK YAPMAYACAĞIM"
 
Misimovic, ailesiyle uzun süren müzakerelerin ardından kariyerini  sonlandırma kararı aldığını ifade ederek, "Aileme daha fazla zaman ayırıp,  futbolculuk döneminde kaybettiğim zamanı telafi etmek istiyorum" dedi. 
 
Geleceğine dair henüz karar vermediğini ifade eden Misimovic,  "Antrenörlük yapmayacağım, çünkü yine sürekli seyahat etmek, ailemden ayrı kalmak zorunda kalırım. Birkaç seçenek var. Futbolun içinde kalacağım" diye konuştu. 
 
Misimovic, kariyerinin "en güzel" anına ilişkin ise "2014 Dünya  Kupası'na katılma hakkı elde ettiğimiz Litvanya maçının ardından Saraybosna'ya döndüğümüz o geceyi, kentteki karşılamayı ömrüm boyunca unutmayacağım" ifadesini  kullandı. 

Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı formasıyla 84 maça çıkıp 25 gol  kaydeden Misimovic, milli formayı en fazla giyen futbolcu unvanına sahip. Profesyonel futbol kariyerine 2000 yılında Bayern Münih'te başlayan  Misimovic, Bochum, Nünberg, Wolfsburg, Galatasaray, Spartak Moskova ve Guizhou  Renhe formaları giydi. Misimovic, 2003 yılında Bayern Münih, 2009 yılında ise  Wolfsburg formasıyla iki kez Almanya şampiyonluğu yaşadı. 
 
Kariyerine 2000 yılında Bayern Münih'te başlayan Misimovic, sonraki  yıllarda Bochum, Nünberg, Wolfsburg, Galatasaray, Spartak Moskova ve Guizhou Renhe'de forma giydi. Almanya doğumlu Zvjezdan Misimovic, uzun yıllar Bundesliga'da forma  giydikten sonra ilk yurtdışı tecrübesini 2010 yılında geldiği Galatasaray'da yaşadı.