Lider Barcelona'yı Santiago Bernabeu Stadı'nda ağırlayan Real Madrid, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı. 

Karşılaşmanın ilk yarısı Neymar ve Cristiano Ronaldo'nun golleriyle 1-1 eşitlikle sona erdi. Katalanlar, maçın henüz 4. dakikasında Neymar'ın attığı şık golle 1-0 öne geçti. Sol kanattan topla ilerleyen Brezilyalı yıldız, rakiplerinden birer birer sıyrıldıktan sonra sağ ayağıyla yaptığı plase vuruşla topu kaleci Casillas'ın solundan ağlarla buluşturdu.

RONALDO YİNE BOŞ GEÇMEDİ

Eflatun beyazlılar bu gole 36. dakikada Cristiano Ronaldo'nun penaltıdan attığı eşitlik sayısıyla karşılık verdi. Ceza sahası içerisinde Gerrard Pique topa elle müdahale edince maçın hakemi penaltıya hükmetti. Penaltıda topun başına geçen Ronaldo, topla kaleci Bravo'yu ayrı köşelere yollayarak beraberliği getirdi. Portekizli oyuncu La Liga'daki gol sayısını 16'ya çıkarırken, bu gol Barcelona'nın La Liga'da bu sezon kalesinde gördüğü ilk gol olarak kayıtlara geçti. 

PEPE'NİN GOLÜ BERNABEU'YU COŞTURDU

Real Madrid maçın 51. dakikasında Pepe'nin kafa golüyle öne geçti. Kullanılan köşe vuruşunda iyi pozisyon alan Real Madrid'in bir başka Portekizlisi Pepe, yaptığı darbeli kafa vuruşuyla, topu kaleci Bravo'nun koruduğu kalede filelerle buluşturdu.

BENZEMA FİŞİ ÇEKTİ

Hafta içerisinde Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'a iki gol birden atan Benzema, derbide de ağları havalandırdı. Barcelona'nın kaptırdığı topta kontra atağa çok hızlı çıkan ev sahibi ekip, Ronaldo'nun pasında Benzema'nın sağ çaprazdan çektiği müthiş şutla farkı 2'ye çıkardı. Bu gol ayrıca maçın skorunu belirledi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Real Madrid sahadan 3-1 galibiyetle ayrıldı.

Bu galibiyetle puanını 21'e çıkaran Real Madrid, lider Barcelona ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi.

SUAREZ DERBİYLE DÖNDÜ 

Barcelona'nın yaz transfer döneminde Liverpool'dan kadrosuna kattığı ve dört aylık cezası sona eren Luis Suarez, Teknik Direktör Luis Enrique tarafından dev maçta ilk 11'de görevlendirildi. Bu sezon sadece Barcelona B Takımı'yla da bazı maçlarda forma giyen Uruguaylı golcü, La Liga'daki ilk karşılaşmasında Real Madrid karşısında etkili olamadı. 

RONALDO REKORUNU GELİŞTİRDİ 

Real Madrid'in en etkili gol silahı Cristiano Ronaldo, El Clasico'da attığı penaltı golüyle 9. hafta sonunda La Liga'daki gol sayısını sezonunun 16'ya çıkardı. Ronaldo, geçtiğimiz hafta Levante ağlarına attığı iki golle, ilk 8 haftada en çok gol atan futbolcu ünvanını Esteban Echevarria'dan devralmıştı. 

BARCELONA KALESİ DÜŞTÜ 

El Clasico'ya lider gelen Barcelona, 8 hafta sonunda La Liga'da gol yemeyen tek takımdı. Barcelona'nın bu unvanını, maçın 35. dakikasında Cristiano Ronaldo attığı penaltı golüyle sonlandırdı. Pepe ve Benzema'nın golleriyle Barcelona bu sezon ilk kez kalesinde 3 gol birden gördü.