Erciyesspor’u mağlup ederek sezonu ikinci sırada tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım hakkı elde eden Galatasaray’da gözlerin çevrildiği isim olan teknik direktör Roberto Mancini durumuna açıklık getirdi. İtalyan Rai televizyonunda Fabio Fazio’nun Che Tempo Che Fa programının konuğu olan sarı-kırmızılıların teknik direktörü, geleceğine ilişkin net açıklamalarda bulundu.

Mancini, “Galatasaray’da bu sezon iyi bir sezon geçirdim. Ben gittiğimde takım dokuzuncu sıradaydı, sezonun sonunda ise ikinci basamaktayız. Şampiyonlar Ligi’ne gidiyoruz. Ayrıca Türkiye Kupası’nı da kazandık. Futbolda ne zaman neyin olacağı belli olmaz. Özellikle de teknik adam olduğunuzda. Ancak şunu söyleyebilirim ki ben İstanbul’daki yaşantımdan memnunum ve Galatasaray ile iki yıllık kontratım var, takımda kalacağım” dedi.

Uzun yıllar ülkesinden uzakta çalıştığını ve İtalya’yı özlediğini de itiraf eden Mancini, “Yurt dışında olalı uzun yıllar oldu. İyi zamanlar geçirdim, keyfim yerindeydi. Çok önemli tecrübeler edindim. Tabi İtalya’yı hep özlüyorum. Kim bilir belki ilerde tekrar burda çalışabilirim” ifadelerini kullandı. 

İstanbul’da çok güzel bir yaşamı olduğunu belirten Mancini, şehirle ilgili bazı şikayetleri olduğunu ise gizlemedi: “İstanbul trafik sıkışıklığı açısından Güney İtalya’nın bazı şehirlerine, berbat trafiği olan şehirlerine benziyor. Araba kullanmıyorum. Ancak bazen kent merkezine gittiğim oluyor ve hep trafiğin içine giriyorum. Türkçe birkaç kelime biliyorum. Çok zor bir dil. Yanımda bir tercümanım var, o bana yardımcı oluyor. Lombardo ve Salsano bile biraz öğrendiler. Ama dediğim gibi gerçekten zor”.

Manchester City’den ayrıldıktan sonra İtalya’ya dönüp ailesi ile birlikte vakit geçirme niyetinde olduğunu dile getiren Mancini, “Ancak sonra Galatasaray’ın teklifi geldi. Ben de hem değişik bir takım, hem de değişik bir kültürün ilginç olabileceğini düşünerek kabul ettim. Farklılık şurda ortaya çıkıyor… İstanbul bir metropol. Burdan uçakla yola çıkıyorsunuz ve bir saat sonra Suriye’ye sınırı olan bir şehre iniyorsunuz. Önce hiçbir şey görmüyorsunuz. Sonda birden dağların arasından havaalanını görüyorsunuz. İşte bence bu tip yenilikler nedeniyle güzel bir deneyim oluyor” ifadelerini kullandı.

İtalyan teknik adam şöyle devam etti: “İstanbul’da deniz gören bir ev aldım. Gayet güzel vakit geçiriyorum. Bunda orada bana yardımcı olan insanların da payı var. Türkler çok yardımsever insanlar.”  

Milliyet