Daha önce Filistinlilere verdiği destek ile İslam dünyasının kalbini fetheden Portekizli yıldız "Bu olayları tek bir din üzerine yıkıp Müslümanları suçlamak yanlış olur" dedi.
 
Dünya futbolunun Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, ülkesinde yaptığı söyleşide, yakın zaman önce dünyada gündeme oturan Fransa'daki terör saldırısı ile ilgili sorulan soruya verdiği cevapla bir kez daha takdir kazandı. Fransa'da meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili konuşan Portekizli yıldız, "Tam olarak ne söylenmeli bilmiyorum. Dünyanın her yerinde bu tür üzücü olaylar oluyor. Onları görmezden gelirken yayınevi saldırısındaki bu olayları tek bir din üzerine yıkıp onları suçlamak bana göre çok yanlış. Bu tür olaylar sadece Müslümanlar tarafından yapılmıyor. Dünyadaki bütün ölümlere aynı şekilde tepki gösterilmeli, dostluk artırılmalı" dedi.
 
"SAĞDUYULU OLMAK GEREK"
 
Futbol oynadığı ülkelerden örnekler veren Ronaldo, "İngiltere'de ve diğer oynadığım ülkelerde ve tabiki şu an Madrid'de herkesin böyle hissettiğini düşünüyorum. Portekiz, İngiltere ve İspanya'da gördüğüm kadarıyla bu böyleydi. Sağduyulu olmak gerek. Olayları tek bir din, tek bir ırk üzerine yüklememek gerek. Aksi takdirde ne kadar profesyonel olursanız olun provake edilebilirsiniz, bu engellenemez bir durum" ifadelerini kullandı.
 
Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine silahlı kişilerce saldırılmıştı. En az 12 kişinin ölümüne neden olan saldırganlar daha sonra yakalanıp öldürülmüştü. Bu terör olayı tüm dünyanın tepkisini çekmişti.