2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri E Grubu 4. hafta maçında San Marino sahasında Estonya ile 0-0 berabere kaldı. San Marino, Avrupa Elemeleri'nde tarihinin ilk puanını alırken, aynı zamanda 15 yıl sonra ilk kez bir maçta gol yemedi.

60 maç sonra yenilmediler

Daha önce Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde oynadığı 60 maçı da kaybeden San Marino, bu maçla birlikte 15 yıl sonra ilk kez kalesinde gol görmedi ve Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde tarihinin ilk puanını aldı. Ayrıca, San Marino 2001'den sonra ilk kez bir resmi maçtan puan çıkarmayı başardı (Dünya Kupası Elemeleri'nde puan almıştı).

Gol yemediği 4 takımdan biri Türkiye

San Marino, tarihinde oynadığı 124 maçtan sadece 4 tanesinde gol yemedi. Bu 4 maçtan biri ise 1994 Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye'ye karşıydı.

Bu sonucun ardından E Grubu'nda San Marino ilk puanına ulaştı ve ilk kez bir maçı gol yemeden tamamladı. Estonya ise bu beraberlikle 4 puana yükseldi. San Marino bir sonraki maçında Slovenya'ya konuk olacak, Estonya ise İsviçre deplasmanında puan arayacak. 

İLKLERİ TÜRKİYE YAŞATMIŞTI 

Dün gece Estonya 0-0 berabere kalarak bir puan almayı başaran San Marino, ilk puanını 1993 yılında Türkiye'den almıştı. Ayrıca San Marino takımı ilk kornerini Türkiye'ye karşı kullanmış, ilk golünü Türkiye'ye atmış ve ilk puanını yine Türkiye'den almayı başarmıştı.