2011 yılında Türkiye’de patlak veren şike vakası konusundaki kararı merak konusu olan  Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ilk resmi adımını attı.

Sporx.com'un haberine göre, üzerinden yaklaşık 2 yıl geçen 3 Temmuz şike dosyası konusunda uzun bir süredir incelemelerini yürüten UEFA Disiplin Müfettişlerinin F.Bahçe ve Beşiktaş’ın UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verdiği ve olayın bugün taraflara bildirileceği iddia edildi.

UEFA Disiplin Müfettişlerinin yaklaşık 1.5 yıl süren incelemesinde her iki kulüple ilgili disipline sevke gerek duyması, takımlarımızı ceza tehlikesiyle karşı karşıya Bahis Siteleri bırakmış oldu.

HEM KULÜPLER HEM KİŞİLER

TFF Tahkim Kurulu ve ardından 2012 yılı ekim ayında mahkemenin gerekçeli kararını isteyen ve o günden bu yana tüm dosya ile ilgili incelemesini sürdüren UEFA Disiplin Müfettişlerinin her iki kulübün bazı yöneticilerini de disipline sevk ederek savunma istediği öğrenildi.

F.Bahçe ile ilgili 19 Haziran'a Beşiktaş'la ilgili de 21 Haziran'a kadar savunma süresi verildiği belirtildi.

İddia edildiği gibi Türkiye ile ilgili dosyanın röportörlüğünü Belçikalı değil İrlandalı üye David Casarly'in yaptığı ifade edildi.