Fatih Terim, Yunus Mallı’yı Milli Takımımız’a kazandırma yolunda dev bir adım attı. İmparator, önceki gün Bay Arena’da Bayer Leverkusen-Mainz maçını Müfit Erkasap ile birlikte izledi. Terim’in bu maça gelmesinin nedeni hem EURO 2016 Elemeleri’nde Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile oynayacağımız kritik maçlar öncesinde Leverkusen forması giyen Hakan Çalhanoğlu’nun son durumunu görmek  hem de geçtiğimiz cuma Mainz’ın Hoffenheim’ı 3-1 yendiği maçta 3 gol atan Yunus’la görüşmekti. 
 
Terim, Leverkusen’in 1-0 kazandığı mücadelenin ardından Hakan ve Yunus’la bir araya geldi. Hatta görüşmeye Leverkusen’in sakatlığı nedeniyle oynayamayan stoperi Ömer Toprak da katıldı. 
 
Tecrübeli  teknik adam, Almanya’da ‘Yeni Mesut Özil’ olarak lanse edilen Yunus’a “Seni uzun zamandır izliyoruz. Milli Takımımız’da da görmek istiyoruz” derken, 23 yaşındaki 10 numara ise “Hocam tabii ki benim tercihim Türkiye için oynamak. Ay-yıldızı taşımayı çok isterim. Yeter ki bürokratik engeller ortadan kaldırılsın” yanıtını verdi. Fatih hoca, bunun üzerine yetkilileri görevlendirdi ve genç oyuncunun Milli Takım’a kazandırılması için çalışmalar başladı.