Süleyman Seba’nın vefat yıldönümünde, Turgay Şeren sezonu öncesindeki Süper Kupa maçı öncesi yine kavga sahneleri meydana geldi. Bu nasıl bir zihniyettir çok tuhaf doğrusu. Maç günü olmayınca farklı takım taraftarları beraber oluyor, maç günü olunca ne oluyor? Ego tatmini diyeceğim ama neyin egosunu tatmin ediyorsun derler adama. 2000 yılından beri derbi maçların savaş gibi gösterilmesi bu cinnet noktasına durumu getirdi. Bu vatandaşların ciddi anlamda tedaviye ihtiyaçları olduğunu zannediyorum.



Galatasaray’da Riekerink Manchester maçı 11’ine Milli Takımından dönen Podolski’yi ve yeni transfer Tolga’yı ekledi, Şenol Güneş ise şampiyon kadrosuna saygı duyarak 0 transferle maça başladı. Galatasaray için topa sahip olmak hiçbir anlam ifade etmiyor çünkü o kadar saçma top kayıpları oluyor ki hem tehlike yaşıyor hemde fazla efor sarfetmiş oluyor. Beşiktaş daha uzun zamandır beraber oynayan takım olduğu için 15.dakikadan sonra oyuna hakim oldu. Burada Galatasaray’ın Bruma ve Sinan gibi iki hzılı kanat oyuncusunu kullanmasını bekledik ancak topu kanada hızlı aktarmayınca o plaan işlevini yitirdi. Eldeki tek santrafor Eren zorunluluktan oyuna girdi. Eren 11 başlasaydı belki Podolski’yi de daha verimli kullanma şansı doğabilirdi ikinci yarıda.



Hem Manchester maçında hem Beşiktaş maçında görüldüğü üzere Galatasaray’ın en büyük problemi oyuncu değişiklikleri başlayınca başlıyor. Beşiktaş 2.yarıya Quaresma ile başladı mesela. Lükse bakın. Şenol Güneş çok doğru olarak maçı 90 dakikada bitirmek istedi. Ömer’i de aldı ve Cenk’ı çıkarmadı çünkü bizde maça etki edecek yedek oyuncu hala neredeyse yok. Bruma bir şey yapsın, Sneijder uzaktan vursun beklentisi hakim. Beşiktaş maçı bitirme şansını 3-4 defa yakaladı. Mario Gomez’in önemini görmüştür herhalde Beşiktaşlılar. Gerçi Muslera günündeyse çok zor gol atmak. O da ayrı bir konu. Sneijder Hakan’a çok güzel bir zamanda uzatmada assist yaptı. Yenik duruma düşünce Beşiktaş Adriano’yu oyuna aldı. Maçta 1-0 bitme havası vardı taa ki Chedjou kendini hatırlatana kadar. 3 senedir söylüyorum. Stoper olarak kendi takımı için bile büyük tehlike Chedjou. Dany- Chedjou tandemiyle 6 yedik Madrid’ten biliyorsunuz. O tandem aklıma geldikçe ter basıyor beni. 



Penaltı itirazları yapan Beşiktaş’a karşı penaltılarda sıfıra karşı kazanarak güzel cevap verdi Galatasaray. Muslera farkı ile sonucun aynı olacağını tahmin ediyorduk ama sıfıra karşı olması tarihi penaltıları bize yaşattı. Bu maç uzun maraton içindeki bir lig maçı olsaydı Galatasaray için pek iyi şeyler söyleyemezdik fakat tek maçlık bir final olması dolayısıyla final tecrübesiyle Galatasaray kupayı alan taraf oldu.

- - - -