TFF Süper Kupa maçında yaşanan saha olaylarıyla ilgili PFDK'nın Galatasaray'a ve Fenerbahçe'ye kestiği cezaları yetersiz bulan Hukuk Müşavirliği'nin itirazını görüşen Tahkim Kurulu, sarı-kırmızılıların cezasını 1 maç seyircisiz oynamaya çevirdi.
 
Kurul, PFDK'nın saha olaylarından dolayı Galatasaray'a verdiği 100 bin tl para cezasını 1 maç seyircisiz oynama, Fenerbahçe'ye verdiği 20 bin TL'lik cezayı da 100 bin TL olarak karara bağladı. 

Daha önce saha kapanma cezası yerine tribün kapanma cezalarının olacağını açıklayan TFF, yine çifte standar uyguladı. Galatasaray'ın derbideki cezası bu şekilde artarken rakip takıma herhangi bir yaptırım uygulanmadı. Galatasaray'ın bu konu için ciddi bir tepki koymasını bekliyoruz. Cezayı tanımıyoruz..
 
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"TFF Hukuk Müşavirliği'nin, Galatasaray A.Ş. taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK'ca verilen cezanın arttırılması talebinin kabulüyle; atılan cisimlerin sayısı (yoğunluğu) ve niteliği; atılan cisimlerden üçünün müsabaka görevlileri ile futbolcuya isabet ettiği ve isabet eden cismin 1 kişinin yaralanmasına yol açtığı, yaşanan saha olayları sırasında müsabakanın 2 kez durduğu dikkate alınarak, Kurulumuzun emsal kararları uyarınca; PFDK'ca Galatasaray A.Ş.'ye taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen 150.000.-TL para cezasının, 1 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile; Sonuç olarak PFDK'ca Galatasaray A.Ş.'ye taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle cezaların birleştirilmesi suretiyle; verilen 250.000.-TL para cezasının, 100.000.-TL para cezası ve 1 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile karar verildi" denildi.