Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Bursaspor'u konuk eden Galatasaray, ligde son oynanan Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inde 2 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Çaykur Rizespor maçında sarı-kart cezalısı durumuna düşen Selçuk İnan'dan bu maçta faydalanamazken, Bruma'ya da yedekler arasında şans verdi.
 
Bu isimlerin yokluğunda Olcan Adın ile Chedjou görev aldı. Bruma'nın yerine sağ kanatta Olcan Adın görev alırken, Selçuk İnan'ın yokluğunda ise Melo'nun yanında Emre Çolak ön libero olarak oynadı.Chedjou'nun takıma dönmesiyle savunma dörtlüsü Sabri Sarıoğlu, Koray Günter, Chedjou, Hakan Balta şeklinde oluştu, Alex Telles ise bu kez sol açıkta görev yaptı.

Bursaspor ise geçen hafta Konyaspor karşısındaki 11'iyle sahaya çıktı. Josue yine 11'de yer almadı. 

Maça fırtına gibi giren Bursaspor oldu. İlk 10 dakikada Muslera'nın kalesine 6 şut atan yeşil beyazlılar, Uruguaylı kaleci ve Sabri'nin müdahaleleriyle gole ulaşamadı. 
Golü bulan ise ev sahibi ekip oldu. 19. dakikada  Sneijder'in pasıyla soldan köşe bayrağına kadar inen Olcan Adın'ın ortasında, altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Umut Bulut, sert kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu

Ancak golden sonra da Bursa pozisyon bulmaya devam etti. 26. dakikada Bakambu karşı karşıya pozisyonu harcarken, benzeri bir pozisyonu 44. dakikada bulan Volkan Şen golü buldu.  Belluschi'nin uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Volkan Şen, ceza sahasına girerken yaptığı vuruşta, topu kaleci Muslera'nın solundan filelere gönderdi ve devre arasına 1-1 berabrlikle girildi.

İkinci yarıda da değişen bir şey olmadı. 46. dakikada Bakambu bir kez daha karş karşıya pozisyonda Muslera'yı geçemezken, 53. dakikada konuk takım golü buldu. Soldan kullanılan kornerde 6 Galatasaraylı'nın arasından yükselen Fernandao, ligdeki 12. golüyle Bursaspor'u öne geçirdi.
 
Galatasaray, beraberliği 82. dakikada penaltıyla buldu. Serbet vuruşta Volkan topa elle müdahale edince Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan emre, 100. maçında gol sevinci yaşadı ve skoru 2-2'ye getirdi. 

Karşılaşma 2-2 sona erdi. Bu sonuçla 2 puan bırakan takımlardan Galatasaray, 39 puana yükseldi. Bursaspor ise 30 haftayı puanda tamamladı. 


GALATASARAY-BURSASPOR
STAT: Türk Telekom Arena
HAKEM: Fırat Aydınus

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Koray, H.Balta, Telles, Melo, Emre Çolak, Sneijder, Olcan, Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

BURSASPOR: Harun, Şener, Serdar, Civelli, Emre, Şamil, Ozan, Volkan, Belluschi, Bakambu, Fernandao
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş