Galatasaray, Sneijder'in sözleşmesini 2018'e kadar uzattı. Sneijder'e yılda 4.5 milyon euro ve maç başı 30 bin euro ödenecek.

Galatasaray’daki geleceği adeta bilmeceye dönen Wesley Sneijder’de nihayet mutlu sona ulaşıldı. Sarı-kırmızılı kulüp sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Hollandalı yıldızla 2 senelik yeni kontrat için anlaşma sağladı.

Milliyet, Galatasaray ile Sneijder arasında önümüzdeki günlerde resmiyete kavuşturulacak sözleşmenin detaylarına ulaştı. Buna göre Sneijder’in ücretinde herhangi bir indirim olmadı ama verilen para geçmişteki gibi isimlendirilmeyecek.

Dünyaca ünlü futbolcu eski sözleşmeyle yılda 3.2 milyon euro garanti para alırken, her sene 1.3 milyon euro da imza parasını cebine koyuyordu.

3.9 milyon almıştı

Dursun Özbek yönetimi ise Sneijder’e her sene için verilen 1.3 milyon euro imza parasını maaşı gibi gösterme kararı aldı. Eski yönetim Hollandalı futbolcunun ücretini 3.2 milyon euro göstererek takım içinde sorun yaşanmaması için imza parası adı altında 3 sene için toplam 3.9 milyon ödeme gerçekleştirdi.

Başkan Dursun Özbek ve kurmayları ise bunu ortadan kaldırararak imza parası diye sözleşmeye geçen parayı Sneijder’in senelik ücretine ekleyecek. Kısa süre içinde imzalanması beklenen yeni sözleşmeyle beraber Sneijder 2 sene boyunca yıllık 4.5 milyon euro garanti para alacak.

Tecrübeli futbolcu toplamda 500 bin euroyu geçmemek kaydıyla maç başı olarak ise her sezon 25 bin euro almaya devam edecek.