Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Hollanda basınına telefondan verdiği röportajında önemli açıklamalarda bulundu.

Riekerink, Galatasaray'daki kariyerinden bahsederken, İstanbul'da yaşanan hain saldırı hakkında da konuştu.

Hollandalı teknik adam ilk olarak yaşanan hain terör saldırısı hakkında ''Bu saldırılar gerçekten korkunç. Ancak korkunun bizi kontrol etmesine izin veremeyiz. Güvende olmadığımızı düşünmüyorum'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'a gelmesi konusunda sık sık ortaya çıkan ''Sneijder'in tavsiyesi'' iddialarına da açık kapı bırakan Riekerink, ''Sneijder'i 10 yaşından bu yana tanıyorum. Ajax altyapısından bu yana birbirimizle temas halindeyiz. Çin'deki görevim bitince kendisiyle İstanbul'da görüştüm. Wesley gerçek bir beyefendi. Yönetime benimle görüşmelerini de söylemiş olabilir'' dedi.

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Blind ile Hollandalı oyuncular Nigel de Jong ve Wesley Sneijder hakkında görüşüp görüşmediği sorulan Riekerink, ''Blind ile mi? Hayır bizim bir görüşmemiz olmuyor'' dedi.

Sneijder ve De Jong ile sık sık antrenman dışında da görüştüğünü söyleyen Hollandalı teknik adam, ''Tabii ki ikisiyle de ara sıra görüşüyoruz (Antrenman dışında). Hepimiz aynı apartmanda yaşıyoruz. Arada sırada kahve içmeye çıkıyoruz. Akşamları ise ben genellikle çalışıyorum'' şeklinde konuştu.

''33 YILDA YAŞADIĞIM EN İYİ ŞEY GALATASARAY''

Galatasaray'da teknik direktörlük yapmanın kariyerindeki en iyi şey olduğunu da dile getiren Riekerink, ''33 yıldır futbol dünyasıyle iç içeyim ama Galatasaray'da teknik direktör olmak kariyerimde yaşadığım en iyi şey. Burada insanlar çok sıcak. Futbola, takımlarına olan tutku muhteşem. Çekirdek taraftar grubumuz ultrArslan stadyumda yarattığı atmosferle beni adeta Braveheart atmosferine sokuyor. Galatasaray muazzam bir kulüp. Birçok insanın takip ettiği çok büyük bir kulüp. Benzerini daha önce görmediğim bir boyut'' ifadelerini kullandı.