Sarı kırmızılı kulüple 2 yıllık kontratı olan oyuncu ile yolların ayrılmasına karşın futbolcuya ödenecek olan tazminat tutarını Olcan'ın durumu belirleyecek. İşte Galatasaray'da Olcan Adın konusundaki sessiz bekleyişin nedeni ve perde arkası...

Transferin son günlerinde kadrosuna Nigel De Jongve Sigthorsson'u katan Galatasaray, bütçesinde yer açmak adına Olcan Adın'la yollarını ayırdı. UEFA'nın 65 milyon euro'luk bütçe kısıtı nedeniyle Olcan'ın sözleşmesi feshedildi. İki yıl daha sözleşmesi bulunan oyuncu, Galatasaray'da topa dokunmasa dahi 3.7 milyon euro para alacaktı.

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu duruma bakacak

Kontratı tek taraflı feshedildiği için kalan sözleşme bedeli 3.7 milyon Euro olan Olcan'a Galatasaray'ın bu parayı ödeyeceği zannediliyordu. Ancak perde arkası farklı... Şimdi Galatasaray ve Olcan Adın, UÇK'ya (Uyuşmazlık Çözüm Kurulu) başvuracak.

Olcan Adın, İspanya'nın Granada Kulübü ya da başka bir kulüple kontrat imzalarsa bu sözleşmedeki tutar ile Galatasaray'da aldığı paranın arasındaki farkı Cimbom ödeyecek. Kısaca Olcan 2 yıllığına toplam 2 milyon euro'luk kontrata imza atarsa Aslan, Olcan'a 1.7 milyon euro verecek.

Transfer dönemi kapanmış olsa da Avrupa'ya imza atabilecek

Olcan'ın imzalayacağı rakam ne kadar yüksek olursa Galatasaray o kadar az para ödeyecek. Ancak Olcan herhangi bir kulüple anlaşamazsa da G.Saray sözleşmeyi tek taraflı feshettiği için 2 yıl boyunca 3.7 milyon Euro ödeyecek.

Önemli bir ayrıntı daha var... Sözleşmesi feshedildiği için transfer dönemi kapanmış olsa dahi Olcan Adın, Avrupa kulüplerine transfer olabilecek. Sadece transfer olduğu kulübün Avrupa Kupası maçında forma giyemeyecek.

Umut ve Tarık'a 1'er milyon euro ödenecek

Sözleşmesi feshedilen diğer futbolculardan Umut Bulut, parasını kuruşu kuruşuna alacak. Kayserispor'a transfer olan Umut'a 1 milyon 45 bin 589 ödenecek. Eskişehirspor'a kiralanan Tarık Çamdal ise Galatasaray'dan 1,4 milyon euro kazanıyordu. Bu paranın da 1 milyon euro'sunu Galatasaray ödeyecek. 

Geçmiş dönemde Roberto Mancini, Blerim Dzemaili, Ergin Ataman gibi isimler maddi olarak birçok fedakarlık yapmasına rağmen bu isimlerin son gün takımdan zorla ve para alarak gitmeleri taraftarın büyük tepkisini çekti.