Sarı-Kırmızılılar, Lukas Podolski, Bilal Kısa, Jem Poul Karacan ve Lionel Carole'ı kadrosuna kattı. Bilal Kısa, 12 gün süren hazırlık kampında hocası Hamza Hamzaoğlu'nu utandırmadı. Henüz birçok takım arkadaşının ismini bile bilmeyen Jem Poul ile Lionel Carole, iki özel maçta ortaya koydukları performanslarla teknik heyete rahat nefes aldırdı.
 
Lukas Podolski ise başlı başına başarı konusu. Alman oyuncunun üç günde antrenmanda sergilediği performans takım arkadaşlarından tam not aldı.
 
Oysa Galatasaray, son 5 yılda sayısız paralar dökerek olmadık transferlere imza attı. Sarı-Kırmızılılar, halihazırda Hamza Hamzaoğlu'nun elinde bulunan bu futbolculardan ise hâlâ kurtulamadı. Hamzaoğlu, geçen yıl 4. yıldızı getiren kadroyu da bozmadı. İskeleti koruyan başarılı antrenör, istenilen yerlere de takviyeler yaparak gücüne güç kattı. Hamzaoğlu ayrıca kulübün sırtında kambur gibi duran futbolcuları yavaş yavaş elemeye başladı.
 
Genç hoca görünen o ki Avusturya'daki ikinci kampta daha çok rahat edecek. Son 5 yıla bakıldığında Galatasaray'ın az parayla çok iş çıkardığı görülüyor. 4 futbolcuyla el sıkışan Cimbom, sadece 7 milyon Euro harcadı. 2010-2011 sezonunda başkan Ünal Aysal görevi devraldığında transfer rüzgarı başlamış hatta üst seviyeye çıkmıştı. 16 oyuncu alınan ilk dönemden sadece Yekta Kurtuluş, Sarı-Kırmızılı takımda kalabildi. Bir yıl sonra 14 oyuncuya daha imza atıldı. 23 milyon Euro harcanan transferde belki de en iyi yatırım bu zamanda yapıldı. Melo, Muslera, Selçuk ve Semih gibi isimler alınmıştı.
 
Bir sene sonra Drogba, Sneijder, Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Hamit'le takım tamamlanmıştı. 2013-2014 sezonuna gelindiğinde Roberto Mancini, 12 oyuncu almasına rağmen Chedjou tek doğru hamle olmuştu. Geçen sene 14 milyon Euro harcanarak yapılan 8 transferden ise ikisi kadroya girmesine rağmen yedek kulübesinden çıkamadı.
 
4 FUTBOLCU BİR BRUMA ETMEDİ!
 
Galatasaray, bu sezon kaliteli ve ucuz transferlere yöneldi. UEFA'nın mali kriterlerine muhalif davranmaktan kaçınan Sarı-Kırmızılılar, Podolski başta olmak üzere şu ana kadar kadrosuna kattığı toplam dört futbolcuyla 7 milyon Euro'ya el sıkıştı. Cimbom, geçmiş futbol dönemlerinde yüksek maliyetlerle sayısız futbolcuyu renklerine katmıştı. Bruma'ya kendisinin aldığı para hariç ödenen 10 milyon Euro'nun üzerindeki bonservis bedeli çok tartışılmıştı.
 





Kaynak: Zaman