Şampiyonluk için 7'de 7 hedefiyle yola çıkan Galatasaray, ilk engeli Ali Sami Yen Arena'da 1-0'lık Gaziantepspor galibiyetiyle aştı. Florya'da yatıp Florya'da kalkan yöneticiler Abdurrahim Albayrak-Ali Dürüst ikilisi, Sivasspor maçı öncesi futbolculara müjdeyi verdi.

Sabah'ın haberine göre, dördüncü yıldızı takmaları halinde sarı-kırmızılı takıma toplam 3 milyon Euro prim ödeneceği bildirildi. Bu haber, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde adeta bayram havası yarattı. Peki sarı-kırmızılı yönetim bu kararı nasıl aldı? İşte büyük prim için yaşananların perde arkası... 

ŞAMPİYONLAR LİGİ GELİRİNE GÜVENİYOR

Lig şampiyonu olacak takım, direkt Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılacak ve 8.6 milyon Euro ayak-bastı parası alacak. Yeni sezonda TRT ve Tivibu'nun canlı yayınlayacağı Devler Arenası'nda'marketing pool' geliri de 14 milyon Euro'yu bulacak. Grup aşamasında oynanacak 6 maçta toplanacak puanlar, 3 iç saha maçının tribün hasılatı düşünüldüğünde Şampiyonlar Ligi'ne gidecek takım yaklaşık 30 milyon Euro'yu kasasına koyacak. Sarı-kırmızılı yetkililer de bu gelirin yüzde 10'unu yani 3 milyon Euro'yu takıma 4.yıldız primi olarak dağıtma kararı aldı.