Spor Toto Süper Lig'de yaklaşık 40  yıldır Galatasaray'ı yenemeyen Kayserispor, hafta sonu konuk edeceği rakibini  mağlup ederek, uzun süren galibiyet özlemine son vermek istiyor. 
 
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, iki sarı-kırmızılı takım 27  Ekim Pazar günü ligde 37. kez karşı karşıya gelecek. 
 
Geride kalan 36 maçta Galatasaray 23, Kayserispor ise sadece 1  galibiyet alırken, 12 maç da berabere sonuçlandı. 
 
Kayserispor, lig tarihinde şimdiye kadar Galatasaray karşısındaki tek  galibiyetini 21 Nisan 1974'te Kayseri'de yapılan maçta 2-0'lık sonuçla aldı. 
 
Kayseri'nin sarı-kırmızılı ekibi, renktaşı ile lig tarihinde yaptığı  ikinci randevuda tattığı galibiyetin ardından, oynadığı son 33 maçta galibiyet  yüzü göremedi. 
 
Kayserispor Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Galatasaray maçını kazanarak, taraftarlarına tarihi bir galibiyet  armağan etmek istediklerini söyledi. 
 
Galatasaray karşısına mutlak 3 puan arzusuyla çıkacaklarını belirten  Ortaköylüoğlu, şunları kaydetti: 
 
''Lige maalesef iyi başlayamadık. Geride kalan haftalarında  istediğimiz sonucu alamadık. Galatasaray maçını iyi bir başlangıç olarak  görüyoruz. Çalışmalarımız da çok güzel şekilde devam ediyor. Bu karşılaşma bizim  açımızdan çok kolay olmayacak. Galatasaray maçını kazanarak, rakibimize karşı  yaklaşık 40 yıldır süren şanssızlığı sona erdirmeyi arzu ediyoruz. Bunu başaracak  güce ve kaliteye sahibiz. İnşallah iyi bir mücadele sonunda galip geliriz ve yaklaşık 40 yıllık hasret sona erer.'' 

Galatasaray karşılaşması için taraftarlardan destek isteyen  Ortaköylüoğlu, ''Bu zorlu maçta taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz.  İnşallah takımımızın sahada mücadelesi ve taraftarımızın da desteğiyle sahadan  galibiyetle ayrılan taraf biz olacağız'' ifadelerini kulandı.