İKİ sene önce yuvasına dönen teknik direktör Fatih Terim, ligi 8. bitiren Galatasaray’ı sil  baştan yaratmış ve 10’dan fazla transfer yapmıştı. Normal sezonu 9 puan farkla lider bitiren Cimbom, Süper Final sonunda şampiyonluğunu ilan etmişti. Geçen yaz Şampiyonlar Ligi’ni düşünerek takviyelerine devam eden sarı-kırmızılılar, 6 yeni oyuncuyla sezona girdi. Ara transferde Sneijder ile Drogba geldi ve sonuç değişmedi: Şampiyon Galatasaray!

Gençlik operasyonu

TAKIMIN iskeletini kuran İmparator şimdilik Chedjou-Erman Kılıç takviyeleri Restbet ile yetindi. Az ama öz takviye isteyen Fatih Terim, hafta içinde Ünal Aysal ile bir araya geldi ve zirve sonucunda transfer stratejisi şekillendi. Takımı gençleştirmeye karar veren Aysal-Terim ikilisi, 25 yaş üstü oyuncuların yüksek maliyetle transferlerini veto etti! Bu doğrultuda Jefferson Farfan ve Felipe Melo’dan vazgeçildi.

Farfan’dan vazgeçildi

ASLINDA Galatasaray, Farfan için Schalke ile 7 milyon euroya el sıkışmıştı. Perulu yıldızla da sezon başına 4 milyon eurodan 5 yıllık anlaşma sağlanmıştı. Geçen yaz bedavaya gelebilecek Farfan için bu paraların gözden çıkarılması, sarı-kırmızılıların frene basmasına neden oldu. Aysal-Terim zirvesinin ardından Farfan taca çıktı!

Felipe Melo olmuyor

30 yaşını deviren Felipe Melo’nun da maliyet olarak 1984 doğumlu Farfan’dan farkı yok! Juventus 5 milyon euroya “Evet” demeye hazır ama 4 yıllık kontrat isteyen Brezilyalı yıldız sezon başına 4.5 milyon euro talep ediyor.

SÖZÜN özü Galatasaray, maliyetleri 23 ve 27 milyon euroyu bulan Melo ile Farfan’ı transfer etmiyor ve böylece 50 milyon euro sarı-kırmızılı kulübün kasasında kalıyor.

Egehan ŞENGÜL / AMK