Süper Lig’de ilk 7 haftada sadece 2 galibiyet alan ve 11 puan kaybeden Galatasaray milli ara sonrası Karabükspor’u konuk edecek. Tekrar zirve yarışına ortak olması için kazanmaktan başka çaresi olmayan sarı-kırmızılıları endişelendiren bir istatistik söz konusu. Şaka değil gerçek; Aslan ligde 8 senedir 8. haftalarda kükreyemiyor.

RIJKAARD BİLE KOVULDU

Öyle ki Cimbom’un 8. haftada kazandığı son maç, 2005-06 sezonuna ait. 8 sene önce Trabzonspor’u 4-1 yenen Galatasaray, ardından 8. haftalarda gülmeyi unuttu. Ali Sami Yen’de Konyaspor ve deplasmanda Kayserispor ile berabere kaldı. 2008-09’da ligin yeni takımı Eskişehirspor’a yenilen sarı-kırmızılılar, sonraki 2 sezonda Ankaragücü’ne kaybetti. Hatta 2010-11’de 4-2’lik Ankaragücü yenilgisi, teknik direktör Rijkaard’ın kovulmasına neden oldu.

GAZİANTEP’TEN 4 GOL!

Fatih Terim üçüncü kez teknik direktörlük görevine geldi, 8. hafta kabusu bitmedi! 2011-12 sezonunda Arena’da Gaziantepspor 4-2 kazandı, Servet ve Sabri’nin gördüğü kırmızı kartlar maçın önüne geçti. Geçen sezon Gençlerbirliği ile 3-3 kalan Cimbom, 8. hafta lanetine Karabükspor karşısında son vermek istiyor.

AMK