A Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda D Grubu'nda İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan'la eşleşti.

Milli takıma, seribaşı takımlar içinden İspanya, ikinci torbadan Hırvatistan ve üçüncü torbadan ise Çek Cumhuriyeti çıktı. 

Fransa'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grup maçları 10-22 Haziran'da oynanacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar ile en iyi üçüncü olan dört takım son 16'ya kalacak.

Türkiye, D Grubu'ndaki ilk karşılaşmasını Hırvatistan ile 12 Haziran Pazar günü TSİ 16.00'da başkent Paris'teki Parc Des Princes Stadı'nda oynayacak. İkinci maçında 17 Haziran Cuma günü TSİ 22.00'de Nice'in Allianz Riviera Stadı'nda son şampiyon İspanya'nın karşısına çıkacak ay-yıldızlılar, gruptaki son karşılaşmasında ise 21 Haziran Salı günü TSİ 22.00'de Lens'in Felix-Bollaert Stadı'nda Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde 1996, 2000 ve 2008'den sonra dördüncü kez mücadele edecek olan Türkiye, en büyük başarısını Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenlediği EURO 2008'de yarı final oynayarak yakalamıştı.

"Otoritelerin söylediğine göre sert bir grup"

Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) A Milli Futbol Takımı'nın D Grubu'nda İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti'yle eşleşen Türkiye'nin futbol direktörü Fatih Terim, "Grubumuz diğer otoritelerin söylediğine göre sert bir grup" dedi.

EURO 2016 kura çekimi için Paris'te bulunan Terim, kura çekiminin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Gruptaki maçlara değinen Terim, "İlk maçımız Hırvatistan'la Paris'te. 2. maçımızı İspanya ve 3. maçımızı Çek Cumhuriyeti ile oynayacağız. Yine Çek Cumhuriyeti son maçımıza denk geldi. Hayat böyle sürprizlerle dolu" ifadelerini kullandı.  

D Grubu'ndaki takımları değerlendiren Fatih Terim, şunları kaydetti:

"Açıkçası arkadaşlar bu işin keyfini sürelim. İspanya'yı konuşmaya gerek yok. Bugün dünyanın en iyi takımlarının başında geliyor. Avrupa ve dünya şampiyonu, her oyuncusu birbirinden yıldız. Çekler hepimizin bildiği tanıdığı bir takım. Hırvatistan ise işin garibi 2018 Dünya Kupası elemelerinde rakibimiz. Grubumuz diğer otoritelerin söylediğine göre sert bir grup." 

A Milli Takımı'ndaki oyuncularına güvendiğini vurgulayan Terim, "Oyuncularımın burada çok enteresan işler yapacağını düşünüyorum. Yeni yıldızlar ortaya çıkaracağı inancını taşıyorum. Hiç kimseden korkmadan, çekinmeden keyfini sürerek, sahada oynadığımız oyundan zevk alarak, bir turnuva yapacağız. Sonuç ne olur, görürüz. Ancak sonuç ne olursa olsun, buradayız. Fransa'dayız ve bu yarışın içindeyiz" diye konuştu.