Futbol Federasyonu'nun alacağı yabancı kararına göre transfer politikasını netleştirecek Galatasaray, AB vatandaşlarının yabancı statüsünden çıkarılmasını talep etmişti. Transfer çalışmalarına dört koldan devam ederken, tam netlik kazanmayan yabancı sınırlamasından dolayı sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılılar, AB kararının onaylanması halinde planlanan transfer politikasını da hayata geçirecek.

Sarı-kırmızılı takımın kadrosunda bulunan 10 yabancı futbolcudan Culio hariç hepsinin AB vatandaşı durumunda. Federasyonun bu kararı onaylaması halinde G.Saray yönetimi, hemen harekete geçecek. Başkan Ünal Aysal, teknik direktör Fatih Terim ve sportif direktör Bülent Tulun'un yaptığı görüşmeler sonrasında belirlenen politikaya göre, öncelik verilen ön liberoya iki transfer yapılacağı belirtildi. Melo'ya yeniden sarı-kırmızılı formayı giydirecek idareciler, bu bölgeye bir transfer daha yapacak.

Sao Paulo forması giyen 22 yaşındaki Wellington 2. transfer için öne çıkan isim oldu. 6+0+4 kararı sonrası bekletilen solbek arayışlarından Carlinhos ya da Kolarov'a imza attırması beklenen sarı-kırmızılıların, Farfan ve Nani için Betpark de temaslara hızlandıracağı öğrenildi.

YABANCILARIN DURUMU

Muslera (Uruguay- İtalya )

Dany (Kamerun–Fransa )

Chedjou (Kamerun–Fransa )

Riera (İspanya)

Eboue (Fildişi Sahili–Belçika )

Sneijder (Hollanda)

Amrabat (Fas–Hollanda )

Elmander (İsveç)

Drogba (Fildişi Sahili–Fransa )

Culio (Arjantin )