Başakşehir Fatih Terim Spor Kompleksi'nde hazırlıklarını sürdüren  lacivert-turunculu ekibin teknik direktörü Avcı, antrenmandan önce basın  mensuplarına açıklamada bulundu. Avcı, ligin liderine karşı mücadele edeceklerini  belirterek, "Hamza hoca geldikten sonra Galatasaray'ın oyun planında birtakım  değişiklikler oldu. Özellikle Türk Telekom Arena'da çok baskılı oynuyorlar.  Yarınki maça da baskılı başlayacaklar, biz de 'bu baskıyı nasıl kırarız, oyuna  nasıl ortak oluruz?' diye hem teoride hem pratikte bunun çalışmasını yaptık"  şeklinde konuştu. 
 
Galatasaray ile güzel bir maç oynayacaklarını ve iyi bir oyun  beklediğini kaydeden Avcı, şunları söyledi: 
 
"Galatasaray nasıl liderse, biz de Avrupa kupalarını kovalayan, bunun  içinde olmaya çalışan bir takımız. Bizim yarışımız farklı bir yarış. Bu maç  Galatasaray için ne kadar önemliyse bizim için de o kadar önemli. Güzel bir maç  olacak. Oyunun başından sonuna kadar içinde olmak istiyoruz." 
 
Takımdaki sakat futbolcularla ilgili bilgi veren Avcı, "Bir tek  Doka'nın sakatlığı devam ediyor. Mossoro iyileşti, geçen hafta zaten bir 45  dakika oynamıştı. Epureanu'nun cezası vardı, bitti. Yalçın büyük bir ihtimal  yarın maçta olacak" ifadelerini kullandı. 

Bir dönem Galatasaray A2 takımını da çalıştıran Avcı, Galatasaray'a çıktığı 11 maçta 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3'de beraberlik aldı.