Zonguldakspor, Samsunspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Larisa ve Korfu takımlarında oynayan, şu sıralar kariyerine futbol yorumcusu olarak devam eden eski milli futbolcu Tümer Metin; 'Metin Olmak' isimli kitabıyla edebiyat dünyasına adım attı. Metin, 185 sayfalık kitabında; futbola nasıl başladığından transfer öykülerine, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynarken yaşadıklarından Yunanistan'daki kariyerine, attığı gollerden özel hayatındaki sansasyonel olaylara kadar pek çok konuda samimi açıklamalar yaptı. Ünlü futbolcu, kitabın sonunda da; boşandığı eşi Cansu Canduran'ın annesi Sabiha Canduran'a, kardeşi Hande Metin Çiftçi'ye ve Milli Takım'daki hocası Fatih Terim'e özel bölüm ayırdı.

MENTOR OLDUNUZ BANA 

Galatasaray'ın Teknik Direktörü Fatih Terim'in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Metin; kitabında Milli Takım'daki hocasından övgü dolu sözlerle bahsetti: "Tanıdığım en iyi taktisyen ve hoca olmanın ötesinde; mentor oldunuz bana. Sizden sadece futbola dair değil; hayata dair çok şey öğrendim. Hayata bakışınızla, inancınızla hep örnek oldunuz bana; sizden adamlığı öğrendim. Parayla sahip olunamayacak deneyimi yaşamamı sağladınız. Sizin sayenizde o madalyaya sahip oldum. Bir takımın futbolcusuyken; sayenizde Dinamobet 'Milli Takım futbolcusu Tümer Metin' oldum. Sayenizde para kazandım, sosyal statüm değişti, geliştim. Bana yaşattığınız ve kattığınız her şey için çok teşekkür ederim."

ETLE TIRNAK GİBİYİZ BİZ 

Metin kitabında, kardeşi Hande Metin Çiftçi için de duygu dolu şu cümlelere yer verdi: "Hayatımın hangi bölümünde yoktun ki? Sevgimi, hayatımdaki yerini, benim için önemini sana bile anlatamamış, hissettirememişimdir bugüne kadar. Çoğu zaman ne içimden geçen hislerimle ağzımdan çıkan kelimeler, ne de o kelimelerle sana olan davranışlarım tutuyor birbirini. Sen bana kızdığında, her seferinde ben de kendime kızarım ama yine bir dahakine engel olamam. Seni her üzdüğümde; sen bana küsersin, ben de kendime küserim. Biliyorum; sayısız kavgalarımız, küslüklerimiz olacak kardeşim. Biliyorum seni yine üzeceğim. 'Değiş o zaman abi' dersen; değişemem. Sana olan sevgim gibi; seni kırmalarımı da değiştiremem abicim. Birbirimize kızsak da, küssek de birbirimizin canıyız biz. Etle tırnak gibiyiz. Ayrı hikayelerimiz yok; aynı hikayenin iki ayrı karakteriyiz."

CANSU GİBİ ANNESİ DE BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL

16 yıllık eşi Cansu Canduran'dan geçen yıl boşanan Metin; kayınvalidesi Sabiha Canduran'ı da kitabında öve öve bitiremedi: "İkinci annem o benim. Cansu gibi; onun da hayatımda hep özel bir yeri olacak. Bana hep anne, akıl hocası, dost oldu. Beşiktaş'ta oynamak, Milli Takım forması giymek gibi hayallerimi gerçekleştirmeme şahit oldu. Ben de hayallerini gerçekleştirmesine şahit olmayı umuyorum. Git hayallerine anne..."