Mevcut yönetime yönelik eleştiriler ve isminin sık sık gündeme getirilmesiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Aysal, şöyle konuştu:

"Henüz geçen sene seçilmiş bir yönetimi var. Bu arkadaşlarımız 3 senelik bir süre için geldi ve bu süre içinde onlara bir zaman vermek lazım. Eğer başarılı olurlarsa, inşallah uzun süre kalırlar. Eğer başarısız olurlarsa zaten bu genel kurul birisini işaret eder ve o arkadaşım da gelir, burayı yönetir. Ama benim şu an yeniden başkan olmak gibi bir düşüncem yok."

"Geçmişe dair endişeleri varsa, araştırma yapabilirler"

Dursun Özbek yönetiminin mali konularla ilgili geriye dönük bir araştırma yapılması için başlattığı çalışmalara değinen Aysal, "Geçmişe dair bir endişeleri varsa, araştırma yapabilirler. Ama ben zaten kendi dönemimdeki harcamaları uluslararası tarafsız bir kuruma yaptırdım. Hem geldiğim gün hem gittiğim gün. Yönetimin elinde bizim dönemimizle ilgili her türlü veri var. Ama yine de geriye dönük araştırma yaptırmak isterlerse yapsınlar." ifadelerini kullandı.

Yarsuvat: Başkan isterse seçim olur

Galatasaray Kulübünün bir önceki başkanı Duygun Yarsuvat, yeniden seçime gidilebilmesinin yalnızca yönetimin istemesine bağlı olduğunu kaydetti.

Kulübün içinde bulunduğu sıkıntılı dönemden çıkabilmesi için çabaladıklarını anlatan Yarsuvat, "Ortak akılla hareket edeceğiz. Ortak aklı ileri götürebilmek için, bir lider aklıyla yol bulunacak. Araştırmalar yapacağız ve çıkış yolunu bulacağız. Şunu unutmayın; Galatasaray'da başkan isterse seçime gidilir, istemezse hiçbir şey olmaz." açıklamasında bulundu.

"UEFA'nın kucağına düştük"

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, UEFA Finansal Fair Play kriterlerinden dolayı alınan 1 yıl men cezasının kendi hatalarından kaynaklandığı yönündeki eleştirileri yanıtladı. Aysal, "2011'de geldiğimde aynı borç yükünü kucağımda buldum ama yönetmeye alıştığım rakamlar olduğu için korkup elimden atmadım. Geçmiş dönemin zararlarını sileceğiz diye gelip, Galatasaray'ın marka değerinin silinmesine karşıyım. Mağazacılık AŞ'yi Sportif AŞ'den kulübe sattık. Bunun getirisi 58 milyon avroydu. Bu, UEFA'nın kestiği cezayı önleyecek ciddi bir tedbirdi. Ne hikmetse bilmediğimiz bir sebepten dolayı geçen sene ekim ayında bu iptal edildi ve 58 milyon avro kardan vazgeçtik. Böylece UEFA'nın kucağına düştük" dedi.