ÜNAL Aysal başkanlığında, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde iki sezonda iki şampiyonluk kazanan G.Saray dünyanın önde gelen futbolcuları için cazibe merkezi haline geldi. Bu isimlerin başında gelen futbolcu ise geçen sezon alınamayan Tottenham’ın Togo’lu golcüsü Emmanuel Adebayor...
AYSAL’IN göreve geldiği ilk sezonda birçok yıldız oyuncu gündeme alınmış hatta görüşmelerin başladığı Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirilmesine rağmen transferlerde hayâl kırıklığı yaşanmıştı.
SARI-kırmızılılar önce 16 Haziran 2011’de Forlan, Reyes ve Ujfalusi için Atletico Madrid ile görüşmelere başladığını duyururken bu 3 oyuncudan sadece Tomas Ujfalusi transfer edildi.

YILDIZ YAĞMURU
Ardından 1 Temmuz 2011’de Luis Fabiano için Sao Paulo, 24 Ağustos’ta da Podolski için Köln’le görüşmelere başladığını KAP’a bildirildi ancak bu isimlerden de sonuç alınamadı.
İKİNCİ sezonun öncesinde ise transferler bu kez bitirilmeden açıklama yapılmadı. Amrabat, Dany, Burak, Umut sezon başlarken kadroya katıldı. Devre arasında ise dünya futbolunun iki süper yıldızı Wesley Sneijder ile Didier Drogba kadroya katıldı. Bu oyuncuların gelişiyle performansı Sultanbet daha da artan sarı-kırmızılılar önce Şampiyonlar Ligi’nde şans dahi tanınmadığı gruptan çıktı. Ardından Schalke’yi eleyip çeyrek finale yükseldi.
İlk maçta kaybetmesine karşın Real Madrid’e İstanbul’da ecel terleri döktürürüp İspanyol devini yenerek dünya futbol arenasındaki prestijini daha artırdı. Son olarak bitime 2 hafta kala en yakın rakibi F.Bahçe’ye 10 puan fark atıp şampiyonluğunu ilan eden G.Saray’a İngiltere’den mesaj geldi.

BU SEZON DURDU
2011-12’de kiralık oynadığı Tottenham’la 3 yıllık sözleşme imzalayan Togo’lu golcü geride kalan 36 haftanın 15’inde ilk 11’de şans bulurken sadece 3 kez ağları havalandırabildi. Önceki sezon ise 33 maçta 17 gol, 11 asistlik bir performans sergileyen 29 yaşındaki golcü, menajerler aracılığıyla sarı-kırmızılı takıma haber gönderdi. Ancak hem 2 yıllık sözleşmesi bulunması nedeniyle yüksek bonservisi hem de haftalık 220 bin Euro’luk ücreti nedeniyle G.Saray bu oyuncunun transferine sıcak bakmıyor.

YALIMCAN SARPYEL