TFF'yi istifaya davet eden Öztürk'ün açıklamaları şekilde;

"Bu sezon bitiyor. Yıldırım Demirören'e sempatimiz var ama derhal ve derhal istifaya davet ediyorum. Seçildikleri günden beri eyyamla bir müesseseyi yönetemezsiniz. Tamamıyla futbola endekslenmiş bir Türkiye'de futbol kadar adalatin tamamıyla dağıtıldığı bir mekanizmada adaleti eyyam la dağıtırsanız olmaz. Adaleti sahada dağıtan hakem kaale alınmadı.

ÇAY, KURABİYE YENMİYOR

"Lig bittiği için kurullarıyla beraber güzelce istifa etsinler. Kulüpler birliğinde oturup konuşuyoruz. Orada sadece çay kurabiye yenmiyor. Burada adaleti spora yakışan şıklıkta dağıtan mekanizmayı oluşturan kurumsak gerekeni yapmalıyız. Bu Federasyonun süratle gereğini yapması ve görevini bırakması gerekir."

"Bu akşam burada geçmişi deşmeye gerek yok. Bence somut önerilerle gelmek lazım. Somut önerim federasyondur her zaman yöneticiler sorumluıdur. Ben kulübümde olan her şeyde sorumluyum. Adaleti dağıtacak mekanizma özerktir. Demirören'in niçin geldiği önemli değil bence Bahis Siteleri misyonunu tamamlamıştır."

SAHA ÇAMUR İÇİNDE..

"Ne yöneticilerin, ne başkanların manevra ve eyyam alanı kalmamıştır. Burada Halil Ünal'ı da göreve davet edelim. Tüm başkanlar toplansın. İsterlerse TRT aracılığıyla hepimiz buradayız bundan büyük şahit olmaz. Kulüpler arasında bir tarihi düşmanlık yok. Etik konusunda bir sorunumuz var."

"Adaleti dağıtan insanlar gerçekten adil olurlarsa biz oraya gidemeyiz. Ben oyuncuma gereken cezayı vermek zorundayım. Saha o kadar çamur içinde ki, oyuncuma neden rugan ayakkabıyla çıkıyorsun diyemem. Eyyamlar, oyunlar havada uçuşuyor. Ben kendi adıma çok önemli bir camianın yöneticisi olarak buna bütün kamuoyunun önünde sözümü veririm. Ama eyyam can kaybına kadar gitti."

"Volkan-Sabri sahnesi sebep değil sonuç. Ben daha şahin yönetici olarak söyleyeceğim. Türkiye'de 500 tane oyuncu var. Bunlar sebep değil sonuç. Biz yukarıdaki yapıyı ilkeli, prensipli kararlarından şaşmayacak adamlardan seçersek biz yöneticiler de İstinye'ye gidip hak arama yerine bu sporcularımızın gerektiği şekilde centilmence yönetmek için gerekli zemini hazırlamak için çalışırız. Ceza vermek benim işim değil. Sabri'nin hocası var Fatih Terim var, onun gereğini yapar. Suç onların değil, suç yukarıda."