Galatasaray’da girilen kongre sürecinde adı en çok anılan isimlerden biri olan ve başkan adaylığına kesin gözüyle bakılan eski yönetici Adnan Öztürk, camianın her kesimine önemli mesajlar yolladı. Lig Radyo’da yayınlanan Passolig ile PassoFutbol programına konuk olan Öztürk, hem teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’na hem de eski-yeni tüm yöneticilere seslendi.

İşte özetle o açıklamalar:

“Sinirler erken gerildi. Evet, bir seçim atmosferi var ama bunun Galatasaray kalitesine yakışır olması lazım. Amacından şaşmış konuşmalar bir yanda sahada yarışan takımın da konsantrasyonunu bozar. Bizler bir yandan Hamza hoca ve takımına destek verip diğer taraftan da çalışmalarımızı yürütmeliyiz. Ben şahsen arıyor, soruyor, başarılar dileyip desteğe hazır olduğumu belirtiyorum. Hamza hoca çok doğru bir tercihtir, güvenim sonsuzdur.”

“Görünen o ki devre arasında 1-2 takviye yapmak lazımdı. Bunun için illa çok yüksek maliyetler gerekmez. Ancak Selçuk’un alternatifinin üretilemediği, stoper sorununun olduğu açıktı. Her şeye rağmen Galatasaray yine de şampiyonluğun ilk adayıdır.”

“Bir önceki seçimde hem Alp Yalman’ı hem Duygun Yarsuvat’ı kutladık. Orada seçim vaadi yoktu kimsenin. Sadece 6 aylık bu görevi yapacağını söylediği için sayın hocamız Yarsuvat kazandı. Şimdi onlardan ricamız, hesapsız-kitapsız bir şey yapmamaları. Radikal adım atmamaları, hisse satışı vs gibi.”

“Eski başkan Ünal Aysal’ın, Duygun Yarsuvat için ‘Adam değil’ demeye gelen laflarını hayretle izledim. Eğer durum oraya geldiyse gerçekten kötü. Para, şampiyonluk kazanalır, yaralar sarılır ama Galatasaray kimliği kaybedilmemeli. Bizim problemimiz sanki başka birşey olmuş. Kimliğimizi, kişiliğimizi asla kaybetmemeliyiz.”

“Bu günler camia için çok önemli, kritik günler. Herkesin çok dikkatli davranması lazım. Ben bir Galatasaraylı olarak bugünlerde bize zarar verenleri asla unutmam. O kişileri not alırım ve bu zor zamanlarda yaptıklarını mutlaka hep hatırlarım. Hepimizin sorumlu olma zorunluluğu var.”