GSGAZETE - Dursun Özbek'e çağrıda bulunan Adnan Polat, "Şimdi şöyle söyleyeyim tabi Dursun Başkan’a ben şöyle bir çağrıda bulunmak istiyorum ki buna niyetli olduğunu biliyorum. 1996’dan 2015’in sonuna kadar bir 20 senelik bir süre geçti. Bence bu 20 seneyi uluslararası bağımsız denetim firmasına inceletsin Galatasaray’da bir kaçak var mı bir usulsüzlük bir yolsuzluk var mı ortaya koysunlar ve bunu tüm kamuoyuyla da paylaşsınlar" dedi.

Kulübün borç durumu hakkında değerlendirmeler yapan Polat, "Galatasaray’da borçları arttırdım ben ama 328 milyon dolara kadar çıktı bu borç ama ben geldiğimde Galatasaray’ın yıllık geliri 60 – 70 milyon dolardı. Bıraktığım vakit 2010 – 2011 bütçesine baktığımız vakit 200 milyon doların üzerine bir gelire çıkmıştı 60 – 70 milyon dolardan yani o anda o zamanki gelirler ile 4 senelik gelir ile ben aldığım vakit aşağı yukarı borçları kapatabiliyorduk. Ben bıraktığım vakit zaten bir buçuk senelik gelir ile ki varlık satışı olmadan borçları kapatabiliyordu. Tabi ben ne bıraktım, Ünal Aysal ne bıraktı ona bakmak lazım. Onun dönemini bilemiyoruz çünkü şeffaflık ortadan kalktı" sözlerini kullandı. 

"Galatasaray'ı Katar veya Ruslar satın alabilir"

Galatasaray'ı gelecekte varolan borçlanlardan dolayı Katar, Rus gibi şirketlerin satın alabileceğini iddia eden Adnan Polat, "Şu anda baktığınız vakit en büyük alacaklı da Denizbank, Denizbank’ın bildiğim kadarıyla Galatasaray Kulübü’nden 200 milyon dolara yakın kredi borcu var Galatasaray’ın Denizbank’a. yarın öbür gün yani Denizbank’ta Ruslara ait biliyorsunuz Siberbank. Siberbank bir karar verir de Galatasaray’ın Sportif A.Ş'sine el koyabilir yani öyle tehlikeler bile var ya da bir Katarlı gelip alabilir bizi yani çok iyi yöne gitmiyor" dedi.

Dursun Özbek'e destek mesajları veren eski başkan, "Yani şeye takılıyorlar Florya’da kardeşini koymuş şimdi Galatasaray’da eğer ekonomik olarak gelir gider dengesini sağlamak istiyorsanız yani ipin ucunu tutmak istiyorsanız Florya’ya çok dikkat etmeniz lazım çünkü paranın büyük gidişi Florya’da. Oradaki o deliği kapatmak için oraya güvendiğiniz bir adamı koyarsınız. Dursun Özbek’in kardeşi Mehmet Özbek’e takılmış herkes eğer orada delikleri kapatıp kaçakları önlüyorsa kalmasının ne sakıncası var. Yani burada üzüm mü yemek istiyorlar bağcıyı mı dövmek istiyorlar yani üzücü durumda Galatasaray inşallah Aklı Selim galip gelir ne söyleyeyim" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Telegol