Mircea Lucescu’yu, Shakhtar Donetsk’ten koparamayan Galatasaray’da teknik direktör arayışı sürürken, Dick Advocaat’ın ismi ağırlık kazanmaya başladı.

İsviçre Milli Takımı’nı çalıştıran Ottmar Hitzfeld’e teklif götüren sarı-kırmızılılar, Alman teknik adamdan, “Dünya Kupası’ndan sonra takım çalıştırmayı düşünmüyorum” yanıtını aldı. Bu gelişme üzerine gözler Hollandalı Advocaat’a çevrildi.

Tecrübeli hocanın boşta olması ve sarı-kırmızılı takıma gelmeyi kabul etmesi şansını artırıyor. Diğer taraftan Advocaat’ın, Wesley Sneijder’i ilk kez milli takıma çağıran isim olması da yine önemli bir ayrıntı olarak dikkat çekiyor. Başarılı teknik direktörün göreve gelmesinin, Sneijder’in takımda kalması için atılacak önemli bir adım olacağı da belirtiliyor.

Bu arada Bundesliga ekibi Mainz’ı 5 sezon çalıştırdıktan sonra ayrılan Thomas Tuchel’in ismi de Galatasaray’ın gündemine gelmişti. Bu iddiayı doğrulamayan Başkan Ünal Aysal henüz hiçbir teknik adamla anlaşmadıklarını bildirdi.

Diğer taraftan bir dönem Beşiktaş’ı da çalıştıran Bernd Schuster’in yakın çevresi Galatasaray’dan teklif aldıklarını açıkladı.