Galatasaray kulubünün eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak’ı kendisini Rize valisi olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırdı. Albayrak’ı telefon ile arayan kişi, kendisinin Rize Valisi Nurullah Çakır olduğunu belirtti.

Söz konusu kişi, bir öğretmenin çocuğunun kanser tedavisi gördüğünü ifade ederek, Albayrak’tan aileye yardım için vereceği banka hesap numarasına 10 bin lira yatırmasını istedi.

Albayrak da verilen hesap numarasına parayı yatırdı. Daha sonra aynı kişi ya da kişiler, Albayrak’ın şirketini arayarak, yanlış hesap numarası verdiklerini, verecekleri başka bir IBAN numarasına para yatırmalarını istedi. Bunun üzerine şirket yetkilileri durumu Abdurrahim Albayrak’a bildirdi.

Vali ‘Ben aramadım’ dedi

Albayrak da Rize Valisi Nurullah Çakır’ı arayarak, paranın hesaba yattığını, herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Ancak Çakır’ın böyle bir görüşmenin kendisi tarafından yapılmadığını, herhangi bir yardım taleplerinin bulunmadığını söylemesi üzerine Albayrak dolandırıldığını anladı. Görüşmenin ardından Rize Valisi Nurullah Çakır ile Abdurrahim Albayrak harekete geçti ve olayı emniyete taşıdı. Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.