GSTV'ye yaptılan açıklamalarda Albayrak ilk olarak , İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında yaşamını yitiren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a da Allah'tan rahmet dileyerek, "Bütün Türkiye'nin başı sağolsun. Umarım ülkemizde böyle üzücü olaylar bir daha olmaz" şeklinde mesaj verdi.

Abdurrahim Albayrak konuşmalarını şöyle sürdürdü: "Yönetime kim gelirse gelsin Galatasaray'a hizmet için gelecek. Şu anda önceliğimiz takımın şampiyon olması. Seçime daha çok zaman var. Takım, şampiyon olursa 15 milyon avro Şampiyonlar Ligi'ne ayak bastı parası alacak. Puan almasak bile 8 milyon avro daha gelecek. Puanlar alırsanız Galatasaray için 80 trilyon lire civarı para ediyor. Biz bunların hesabını yapıyoruz" şeklinde ifadeler kullandı.

Bir forma göğüs reklamının 4 milyon avro veya dolara verildiği bu dönemde, şampiyonlar ligine katılımdan gelen rakamların boyutunun müthiş olduğunu aktaran Albayrak, "Yayın ihalesi yenilendi, alan firma daha çok para verdi. Ülke takımları katıldığı zaman daha çok para alacak. Onun için bizim birinci hedefimiz gecemizi gündüzümüzü ayırmadan Florya".

Galatasaray Kulübü Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst  de "Benim önceliğim seçim değil. Kaldı ki ben bugün de yönetici değilim. Bir yanlış anlama olmasın ben zaten seçime girmedim. Dolayısıyla benim şu andaki önceliğim seçim değildir. Seçimin zaten mayısta olacağı zaten belliydi o da bir sürpriz değil.  Ama şu anda benim ve hepimizin önceliği Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun dışında Galatasaray'ın başka işleri de var. O işleri hakkıyla götürmek önceliğim. Onun için şu an için seçime endeksli çalışmıyorum." dedi. 

Dürüst açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bir milli maç arası vardı. Bu aralar esasında zordur. İyi milli maçlar yaşadık o da keyif vericiydi ama artık lige döndük. Dediğimiz gibi kaldığımız yerden devam edeceğiz. Artık her maç bir final onun için hazırlanıyoruz. 

Milli takım bize ilerisi için umut verdi. Önemli olan o mücadeleyi göstermeleri. Mücadeleyi gösterdikleri vakit de bütün Türk milleti de yanında olacak zaten. 

Burak'ın ve Dzemaili'nin çocuklarını Allah analı babalı büyütsün. Galatasaray ailesine iki kişi daha katıldı. Onları kutluyorum. 

Güzel bir hava var. Özel bir idman yapıyorlar. Umarım bu güzelliği sezon sonunda da yaşayacağız. "