360 TV'de Telegol programında konuşan Abdürrahim Albayrak'ın sözleri şu şekilde...

"Ünal Aysal ile döndüğümüzde, Galatasaray dibe dönmüştü. Rijkaard, "Ben geldiğimde Galatasaray 6'ıncıydı, ben 5'inci yaptım" demişti, hiç unutmuyorum. Geldikten sonra bir ekip oluşturduk, Ali Dürüst, Fatih Terim, ben, ekibimiz vardı. Ta ki 2 sene şampiyon olduktan sonra..."

"2'inci seneden sonra Ünal Aysal'ı çok dolduruşa getirildi. Hatta, soyunma odasında bazı futbolcular direkt başkanı aramaya başladılar. "Ya hoca, ya ben" dediler. O zaman bu işin çok sıkıntıya gireceğini, bir maçtan sonra da soyunma odasından yukarıya beni çağırdılar. Ünal Aysal, "Radikal kararlar aldım, hocayı gönderiyorum. Galatasaray'a yakışmıyor" dedi. Herhalde Mersin İdmanyurdu maçıydı. Hem Ali Dürüst, hem ben karşı çıktık. Biz de ayrılırız dedik. Şampiyonluğa gidiyoruz. 2 gün sonra Juventus maçı var. Biz o akşam o işi vazgeçirdik. Hocayı o akşam göndertmedik. Fatih Terim, Ünal Aysal döneminde egosuna kurban gitmiştir. Kendini Galatasaray'dan büyük gördüğü için kovulmuştur."

"Problemleri kolayca çözüyorduk"

"O seçim kararını almasının nedeni bizi ve Fatih Hoca'yı yönetememek. Kendine o kadar güveniyordu ki, antrenörsüz bile gidebileceğini düşünüyordu. Futbolcularla diyaloglara girmeye başlamıştı. Ben önceki başkanları da biliyorum. Futbolcularla mesafe koyardı. Başkan böyle olunca yolun sonuna geliniyor."

"Biz gittikten sonra hoca da çok üzüldü, ekip, futbolcular çok üzüldü. "Arkadaşlar çok yoruldu" deyip, Ali Bey ile bizi gönderdi. Biz problemleri hallediyorduk, ona sorun gelmiyordu, biz takır takır çözüyorduk, o da keyif alıyordu. Bir başkanın arayıp da bulamayacağı ortam, başarı da sana yazıyor. Mehmet Cansun ile başlamıştık öncesinde, hiç kıskanmadı, keyif alıyordu. Ben 4 sefer geldim, 4 sefer şampiyon oldum böyle. Galatasaray'ın şu anda Ali Dürüst, Fatih Terim ve bana ihtiyacı var"

Ontivero ve Sneijder hakkında...

"Ontivero'yu Florya'da denemişler. Mancini, çıkarmış adamı gece denemiş. Hava karanlık. Böyle bir şey olur mu ya? Fatih Terim, 'Sneijder iyi oyuncu ama benim sistemime uygun değil' dedi. Ünal Aysal gelirken 100 milyon dolar vereceğim dedi ama vermedi."

Abdurrahim Albayrak'ın konuşmalarının özeti; Sneijder çok kazanıyor. Melo, taraftara oynuyor. Sabri ve Hamit'e haksızlık edildi.

* Ben Burak Yılmaz'ı iki dünya bir araya gelse yine hiçbir kulübe satmazdım.

* Galatasaray'da bir Melo gider bin Melo gelir. Ezeli rakipleri birbirine düşürecek davranışlardan kaçınması lazımdı.

* Biz zaten Sabri'yi yeniden kadroya almışız, bir de kaptanlığı geri verirsek bu sefer Selçuk'u Burak'ı kaybederiz dedim.

* Hamit Altıntop'un çok iyi bir insan. Taraftarın ona tepki göstermesi doğru değil. Parasını alacak tabii. 

* Bugün değil ama elbet bir gün Galatasaray'a başkan adayı olacağım.

* Galatasaray'ın şu anda Ali Dürüst, Fatih Terim ve bana ihtiyacı var.

* Ünal Aysal, 100 milyon dolar vereceğim dedi, vermedi. Dursun Özbek, iyi bir yönetici. Her zaman Galatasaray'ın içinde olmalı.