DHA - TFF Süper Kupa maçını izlemek üzere İzmir'e giden eski yönetici Abdurrahim Albayrak, maç öncesi öğle saatlerinde idari müdür Cenk Ergün ile görüşerek, maç sonrası takımın uçağı ile birlikte İstanbul'a dönmek istediğini iletti. Profesyonel çalışan Cenk Ergün doğal olarak bu durumu başkan Ünal Aysal'a iletti. Ancak başkan Ünal Aysal, teknik direktör Prandelli'nin uçakta yabancı kimseyi istemediğini ve teknik patronun kurallarına uymaları gerektiğini belirterek Albayrak'ın isteğini geri çevirdi.
 
Bu gelişme üzerine Abdurrahim Albayrak, uçakta 36 taraftarın bulunduğunu ve kafile dışında yabancı kişilerin olduğunu öğrendi. Albayrak, bu durumu 2. başkan Özkan Olcay ile otelde görüşüp, kırgınlığını iletti. Ancak Özkan Olcay'ın da Abdurrahim Albayrak'a, "Uçaktaki diğer yolcuları kimse tanımaz, ama sen çok popüler bir insansın. Bizi anlayışla karşıla, bu bir bayrak yarışı" yanıtını verdiği öğrenildi. 
 
Albayrak'ın da Olcay'a, "Ben başka bir bayrağa hizmet etmiyorum ki, ben de Galatasaray bayrağına bağlıyım" diyerek, büyük bir hayal kırıklığı yaşadığı ve otelden ayrıldığı öne sürüldü. Bu gelişme sonrasında Abdurrahim Albayrak, maçı izlemeyip erken saatte İstanbul'a döndü.