Radyospor'da canlı yayın konuğu olan Albayrak, ''Çok yoğun bir çalışma içinde olduklarını ve çalışma arkadaşlarıyla günde 3-4 saatlik toplantılar yapıyoruz. Yarsuvat başkanım kırmızı listeyi seçti, Alp başkanım ise sarıyı.. Kardeşçe Galatasaray’a yakışır bir kongre olacak. Kim kazanırsa kazansın Galatasaray kazanacak. Kazanmayan da kazananın yanında olacaktır, bize ve Galatasaray’a da yakışan budur. Seçim öncesi bir şey söylemek saygısızlık olur, bunun olmaması için özen gösteriyoruz, dediğim gibi kazanan Galatasaray olacak” dedi.

“Görevden kaçamazdım, kaçsam…”

Yarsuvat’ın listesine girme kararını da anlatan ve Alp Yalman’ı da çok sevdiğini ifade eden Albayrak “Galatasaray’da bu kez çift liste ile seçime giriliyor. Ben Alp başkanla, Ali Dürüst, Refik Arkan, Adnan Öztürk, Mete başkan bir ekibiz, bu ekiple olursam olurum dedim ama bunun mümkün olmadığını gördüm ve listeye girmedim. Duygun ağabey beni aradı ve ‘Abdurrahim sen iyi bir Galatasaraylısın, hiç görevden kaçmamışsın şimdi de kaçmazsın, bana hayır deme seni listeye yazıyorum’ dedi. Kaçamazdım, kaçsam iyi bir Galatasaraylı diyemezdim kendime. Böyle bir durumda hizmet etmek önemlidir, bunu da Allah bana nasip etti. Galatasaray ve kendim için hayırlısı neyse onun olmasını istiyorum” diye konuştu.

“Ali Dürüst Sportif A.Ş’de görevde olacak”

Ali Dürüst’ün kendileriyle çalışmaya devam edeceğini ifade eden Albayrak, “Ali başkanım ve bir çok arkadaşımla bugün de beraberdim, dün de birlikteydik. Sabah Ali ağabey ofisime geldi, sadece yönetime gelmekle olmuyor sonrasında da sorumluluklarımız yapmamız gerekenler var. Bu nedenle işi sıkı tutuyorum. Ben hırslı biriyim, başarısız olma şansım yok, muhakkak ki başarılı olacağız. Bu işin içinde Ali ağabey de olacaktır, Sportif A.Ş’de olacaktır, bugünkü gibi yine bizimle olacaktır” dedi.

“Alp başkan da kazansa…”

Duygun Yarsuvat’ın 2015 Mayıs ayında yeni bir seçim istemesi hakkında da konuşan Albayrak, “Hocamızın görüşü bu; Mayıs’ta seçim istiyor. Yarın Divan Kurulu’na gidiyoruz, bakalım Divan’dan da öneri çıkabilir buna göre bakacağız. Galatasaray için uygunu neyse bunu yapacağız” dedi.

Seçimde hangi adayın önde gittiğinin Galatasaray’da konuşulmayacağını ifade eden Albayrak, “Alp bey de uzun yıllar kulübe hizmet etmiştir ve çok değerlidir, başımın tacıdır. Alp başkan da kazansa onlarla olduğumuzu, yine aynı şekilde çalışacağımızı söylemek istiyorum” dedi.

Fenerbahçe derbisi; “Galatasaray şampiyon olacak”

Fenerbahçe maçı öncesinde Galatasaray taraftarına da seslenmek istediğini ifade eden Albayrak, şunları söyledi;

“Galatasaray her ne pahasına olursa olsun şampiyon olacaktır, biz olalım olmayalım, buna herkes canı gönülden inansın. Skor ne olursa olsun maçın 90 dakika olduğunu unutmasınlar, son ana kadar takımı desteklemelerini istiyorum. Her ne olursa olsun Galatasaray’ın yanında olmalarını, desteklemelerini iyi oynayarak Erciyes maçından sonra bu maçı da alacağımızı düşünüyorum. Kendi sahamız Arena’da 50 bin kişi ile ki taraftarımız da stadı tıklım tıklım doldurursa neler olacağını herkes görecektir. Maçın kardeşçe dostça geçeceğini, bunun da tarihteki son derbi olmayacağını bilsinler. Stadyumda taraftar gitmiyor ama bu maçın bu anlamda da örnek olmasını diliyorum, iki tarafa da başarılar diliyorum”.

“25’inde dertler bitecek”

Kulübün mali sorunları hakkında alacakları önlemlerin sorulması üzerine “25’inde dertler bitecek” diyen Albayrak şunları kaydetti; “Herkesin içi rahat olsun. Bunun için gün 24 saatse 24 saat çalışıyorum. 25’inde dertler bitecek”.

“Florya’da 24 saat, 2 sene üst üste şampiyonluk”

Seçilmeleri halinde yine Florya’da olacağını ifade eden Albayrak, “Florya’ya 24 saatimi ayıracağım, önceden nasıl orada yatıp kalıyorsam yine yatıp kalkacağım. Futbolcularla sabah kahvaltısından yatana kadar orada olacağım, idmanda yağmur altındalarsa ben de şemsiye ile durmayacağım onlarla birlikte ıslanacağım, o ruhu yine yaşayacağım bundan sonra. 2 sene üst üste olan o şampiyonluğu yeniden yaşamak istiyoruz. Bunun için de çok çalışmalıyız” dedi.

Prandelli de aramış!

Öte yandan deplasmanda 2-1 kazanılan Erciyes maçından önce futbolcuların kendisini aradığını ifade eden Albayrak, “Kardeşlerim beni aradı, hoca da aradı ve hepsini tebrik ettim, artık o eski günler çok yakın, bunun müjdesini verebilirim” diye konuştu.

“Burak’a kefilim”

Burak Yılmaz’ın milli takıma bir daha alınmayacağı hakkındaki söylentinin de gerçek olmadığını ifade eden Albayrak, “Ben Burak’ı Lokomotif Moskova kampından aldım, karakterine kişiliğine kefilim. Tüm futbolculara da kefilim. Morale ihtiyaçları var, o neşeli günlere ihtiyaçları var, 25’inde her şey bayram olacak” dedi.