Galatasaray'ın transfer gündemine hızlı bir şekilde giren Gremiolu Alex Telles'in transferinin noktalandığı iddia edilirken, genç oyuncu da yaptığı açıklamalarda yakın zamanda Türkiye'ye geleceğini belirtti.

Brezilya basınından Zero Hora'nın haberine göre Galatasaray, Gremio ile 6 milyon euroluk bonservis bedeli üzerinden anlaşma sağladı. Haberde yer alan ayrıntılara göre, Gremio bu bedelin %40'ını (2,4 milyon euro) alacakken, %40'ını (2,4 milyon euro) oyuncunun bonservis bedelinde payı bulunan yatırımcı şirket, %20'sini (1,2 milyon euro) ise oyuncu ve menajeri alacak.

ALEX TWITTER'DAN AÇIKLADI

Genç oyuncu bu gelişmeler sonrasında mikro blog sitesi Twitter'dan, "Çok heyecanlıyım, yakında geliyorum. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için fazla beklemeyeceğim" sözlerini paylaştı.

21 yaşındaki oyuncu son açıklamasında, "Galatasaray konusunda ise tabii ki her futbolcu Avrupa'da oynamayı düşünür. Her futbolcu da Galatasaray'da oynamak ister. Çok coşkulu ve tutkulu bir taraftar toplulukları var" ifadelerini kullanmıştı.

2015 yılına kadar Gremio ile olan sözleşmesi devam eden 21 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon Brezilya'da yılın 11'ine de girmeyi başardı.